Život

Päť chýb, ktoré robia takmer všetci dvadsiatnici

"Dvadsiatka je údajne správny vek, keď sa máte hľadať a zistiť, akým smerom sa má váš život uberať."

Tomáš Kušnír, 3. októbra 2015 11:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková
Skončili ste školu? Dostávate sa do ďalšej dekády vášho života? Určite ste sa už ocitli v situácii, keď ste si pomysleli, že niektoré veci by ste s odstupom času urobili inak. Najlepšie sa človek učí na vlastných chybách, no v dvadsiatke mu záleží na úplne iných veciach. Môžete sa poučiť zo skúseností starších ľudí. Portál businessinsider.com vytvoril rebríček vecí, ktoré najčastejšie ľutujú. Vyvarujte sa im.

Zdravie nie je na prvom mieste


Opiť sa v tridsiatke je niečo iné než sa nalievať do rána ako dvadsaťročný. Postupne zistíte, že už to nie je to, čo bývalo. K najväčšej zmene však došlo vo vás. Mali by ste dávať pozor na svoje zdravie a prehodnotiť životný štýl. Práve toto obdobie je čas, keď si môžete privodiť viacero chorôb, ktoré sa môžu prejaviť v neskoršom veku.

Nemyslia na úspory


Myslíte si, že peniaze si treba užívať? Áno, ale šetrenie je rovnako dôležité. Aj keď majú dvadsiatnici k dôchodkovému veku veľmi ďaleko, začať so šetrením peňazí nie je nikdy priskoro. Výška dôchodku vás môže nemilo prekvapiť. Nemusíte si odkladať hromadu peňazí do ponožky, banky ponúkajú viacero možností, ako zo svojich úspor získate ešte viac. Hoci sa na dvadsiatnikov viac hodí heslo – ži v prítomnosti – myslieť na budúcnosť nie je na škodu.

Vzdávajú sa bez boja


V tomto mladom veku predstavuje rozchod jednu z najhorších vecí, aké sa vám môžu stať. Strata zamestnania je hneď na druhom mieste. Namiesto toho, aby ste sa vzdali, skúste to brať ako výzvu a poučenie. Môžete z toho vyjsť ako víťaz, musíte sa ale snažiť veci opraviť, nie ich hneď zahodiť.

Na úspech stačí vzdelanie?


"Študujem odbor, ktorý má budúcnosť," takto sa uspokojil nejeden študent. Titul z dobrej univerzity vám nemusí zaručiť to, že sa ľahko zamestnáte. Oveľa dôležitejšia je komunikácia, schopnosť spolupracovať a vedomie, čo chcete. Viacero študentov sa počas školy zameria iba na vzdelávanie a na prax. Vtip o tom, ako zamestnávatelia hľadajú absolventov s desaťročnou praxou je zveličením, ale praktické skúsenosti vo vašom poli pôsobenia sa určite zídu.

Hľadajú spriaznenú dušu


Opantané romantickými filmami, najmä dámy túžia po pánovi Dokonalom. Hľadajú niečo neexistujúce a keď už to nájdu, zistia, že im niečo prekáža. "Nie je to ako na začiatku," zvyknú hovorievať zúfalé slečny. Vzťahy si vyžadujú pochopenie, obetu a veľký kus práce. Nehľadajte spriaznenú dušu. Bude stačiť, ak si s tým človekom budete rozumieť. Vyvarujte sa týchto chýb, aby ste vo svojich dvadsiatich rokoch neurobili viac chýb, ako je treba.

ODPORÚČAME AJ:
IMT Smile predstavia nový akustický program a nové CD Best Acoustic
Toto sú najlepšie spôsoby, ako prestať fajčiť
Nové funkcie v mobiloch budú hlavne o bezpečnosti
Tri teórie o mužskom mozgu, ktoré vás uvedú do reality
Chcete byť trendy študentka? Odhoďte kabelku

Komentáre