Život

Svet privítal rok 2014 vo veľkom štýle

"Nechýbali hriešne drahé ohňostroje, vystúpenia svetoznámych umelcov, farebné konfety, polnočné bozky a litre šampanského."

Webmagazin.sk, 1. januára 2014 12:00
Brazília Foto: TASR/AP Photo


Posledný deň roka je výnimočný – bilancujeme, hodnotíme a niekedy aj smútime za odchádzajúcim rokom a zároveň sa tešíme na ten prichádzajúci, o ktorom dúfame, že bude lepší, úspešnejší a šťastnejší. Je už zvykom, že o polnoci sa v metropolách rozžiari obloha vďaka ohňostrojom a ľudia nadšene pozorujú svetelné divadlo.

Jednoznačne jedny z najpopulárnejších osláv pripravuje pre svojich obyvateľov mesto New York. Na námestí Times Square sa ich tento rok zúčastnilo až milión. Nechýbali vystúpenia populárnych umelcov ako Miley Cyrus či legendárnej rockovej skupiny Blondie, farebné konfety, polnočné bozky a litre šampanského.

New York Foto: TASR/AP Photo
Príchod polnoci tradične oznámila žiariaca guľa, ktorá sa po vlajkovom stožiari 60 sekúnd pomaly spúšťala za zvukov piesne Auld Lang Syne a americkej klasiky New York, New York, ktorú kedysi preslávil Frank Sinatra.

Austrália Foto: TASR/AP Photo
Búrlivou zábavou a veľkolepým ohňostrojom odpáleným z budovy ikonickej stavby Opera House a mosta Harbour Bridge nový rok vítali aj v austrálskom Sydney. Zišlo sa tam tiež okolo milióna ľudí vrátane mnohých turistov. Veľkolepé oslavy nechýbali ani v britskom Londýne, nemeckom Berlíne a ostatných svetových metropolách.


Takto vyzerali novoročné oslavy a ohňostroje vo svete tento rok


Komentáre