Život

Highlighty týždňa: Zuckerberg sa stal otcom, robí zásadné rozhodnutia

"Zakladateľovi Facebooku sa narodila dcéra Max a s jej príchodom sa Zuckerberg rozhodol zmeniť svoj život."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 7. decembra 2015 14:00
Mark Zuckerberg a jeho rozhodnutie, ktoré (možno) zmení svet Foto: Facebook.com
Zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg oznámil narodenie svojho prvého potomka, dcéry Maximy. Zuckerberg (31) a jeho manželka Priscilla Chanová (30) v otvorenom liste zverejnenom na Facebooku zároveň deklarovali rozhodnutie postupne venovať 99 percent svojich akcií v tejto sociálnej sieti na dobročinné účely. Filantropický projekt bude realizovaný prostredníctvom novej nadácie s názvom Chan Zuckerberg Initiative.

Bicie, na ktorých hrával Ringo Starr, vydražili za 2,2 milióna dolárov


Súpravu bicích, ktorú v prvých rokoch existencie britskej rockovej skupiny The Beatles používal Ringo Starr, vydražili v kalifornskom meste Beverly Hills za 2,2 milióna dolárov. Na trojdňovej aukcii bolo v ponuke vyše 800 osobných vecí, ktoré používal Starr počas kariéry. Bicie značky Ludwig z roku 1963 pozostávajúce z troch bubnov a troch činelov použil Starr medzi májom 1963 a februárom 1964 na vyše 200 koncertoch. Nahral na nich aj hity ako Can’t Buy Me Love, She Loves You či All My Loving.

Skupina Lucie ohlásila 30 Rokov Turné 2016


Známa a úspešná skupina Lucie, ktorá sa minulý rok po desiatich rokoch vrátila na koncertné pódiá a na desiatich vypredaných koncertoch ju videlo viac ako 150.000 fanúšikov, potvrdila koncertné plány i pre nasledujúci rok. V júni a júli 2016 sa Lucie predstaví na troch exkluzívnych koncertoch pod šírim nebom v Čechách a na Morave a jednom halovom koncerte na Slovensku. Dá sa predpokladať, že kostrou koncertov budú predovšetkým skladby dlhoročnej a úspešnej kariéry najznámejšej českej skupiny a množstvo narodeninových prekvapení. Lucie a jej tím v tomto čase pracuje na vizuálnej a zvukovej podobe týchto koncertov.



Bratislavskí pekári upiekli rekordnú vianočku


Bratislavskí pekári sa zapísali s najdlhšou slovenskou vianočkou do Knihy slovenských rekordov. Vianočka, ktorú upiekli meria viac než desať metrov. Foto: TASR/Štefan Puškáš
43 kilogramov múky, 11 litrov vody a 6 kilogramov cukru. Vianočka s takýmto množstvom prísad sa ešte stihla zaradiť medzi ostatné tohtoročné rekordy, ako je napríklad rekord v čistení zubov vo dvojiciach. 66 kilogramová vianočka putovala do jedného z bratislavských nákupných centier, kde ju rozdali deťom a návštevníkom. Pekári majú už teraz plány na prekonávanie ďalších rekordov. Pravdepodobne už ale pôjde o iný výrobok.

ODPORÚČAME AJ:
Slovenka pletie a šije pre chudobných v Afrike
PRISTIC: Mrakodrapy sú už také pevné, že ich letecké útoky neohrozia
Je túžba po nezdravom jedle vo vašich génoch?
Slováci chcú vyvracať mýty o Afrike: Nie je to jeden štát, odkazujú

Komentáre