Život

Highlighty týždňa: V Londýne mal premiéru film o koncertoch Beatles

"Pôjdete si pozrieť nový dokument o skupine The Beatles? "

Webmagazin.sk/TASR, 20. septembra 2016 14:00
Ringo Starr a Paul McCartney. Foto: TASR/AP
Vyše jeden a pol hodinový dokument s názvom "The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years" v réžii Rona Howarda zachytáva skupinu v rokoch 1962 až 1966. Film zaznamenáva jej vystúpenia od čias liverpoolskeho Cavern Clubu až po koncerty na vypredaných amerických štadiónoch, ktoré vyvrcholili posledným verejným vystúpením skupiny v San Franciscu v roku 1966. Film si všíma vzostup popularity The Beatles, ako aj chaotickú atmosféru, ktorá skupinu sprevádzala na cestách.


Nemecký pekár sa hral na cukrára, do torty dal hašišový olej


Šesť ľudí v severonemeckom meste Ribnitz-Damgarten muselo tento víkend vyhľadať lekársku pomoc po tom, čo zjedlo tortu upečenú s hašišovým olejom. Nie je však známe, či pacienti vedeli, že v torte, ktorú práve jedia, sa nachádza hašiš. Zodpovedné úrady skonštatovali, že zažívacími ťažkosťami postihnuté osoby jedli z čokoládovej torty, ktorú upiekol ich spoločný známy. Polícia následne vypočula 42-ročného pekára, ktorý sa priznal, že pár kvapiek hašišového oleja do cesta dal.

V Berlíne ukradli pamätnú tabuľu pripomínajúcu Davida Bowieho


Pamätná tabuľa v Berlíne. Foto: TASR/AP
Zatiaľ neznámi páchatelia odcudzili pamätnú tabuľu, ktorá iba od sklonku augusta pripomínala v berlínskej štvrti Schönberg, že v jednom z tamojších domov strávil niekoľko rokov života nedávno zosnulý všestranný britský umelec, skladateľ, hudobník a spevák, ale aj príležitostný herec a výtvarník David Bowie. Na neďalekom chodníku našli iba úlomky z tabule bielej farby, na ktorej boli uvedené údaje o umelcovom narodení a úmrtí.

Svetová výstava Cosmos Discovery otvorila svoje brány


Výstava je rozdelená do desiatich galérií, v ktorých návštevníci uvidia artefakty z vesmírnych misií USA a ZSSR, modely orbitálnych staníc, unikátne dobové dokumenty, ale aj reálne modely rakiet a raketoplánov. Rovnako pestrá je aj prehliadka kozmických skafandrov a ďalšej výstroje od najstarších až po najnovšie modely, prispôsobené dlhodobému pobytu na orbitálnych staniciach. Návštevníci sa budú môcť dotknúť kameňa z Mesiaca alebo obdivovať asteroidy, ktoré sú staré desiatky miliónov rokov.


ODPORÚČAME TIEŽ:
Vedci zisťovali, akí muži majú úspech u žien. Vtipní a pekní neuspeli
Starajte sa o svoje srdce, tu je niekoľko tipov
Čo zabaliť deťom na desiatu? Aj sladkosti môžu byť dobré
RETRO: Takto prebiehala oberačka v minulosti
Rytmus zložil pieseň k novému slovensko-českému filmu Pirko

Komentáre