Život

Highlighty týždňa: Svet opustila hudobná legenda Prince

"Autor piesne Purple Rain si získal uznanie ako jeden z najinovatívnejších hudobníkov svojej generácie. Zomrel vo veku 57 rokov."

Webmagazin.sk/TASR, 26. apríla 2016 10:00
Na archívnej snímke spevák Prince. Foto: TASR/AP
Americký popový spevák Prince zomrel vo štvrtok 21. apríla vo svojom dome na predmestí Minneapolisu vo veku 57 rokov. Príčina jeho smrti sa stále vyšetruje. Umelca našli mŕtveho v jeho dome v meste Chanhassen, juhozápadne od Minneapolisu. Prince, vlastným menom Prince Rogers Nelson, bol spevákom, skladateľom, multiinštrumentalistom a hudobným producentom. Uznanie si získal ako jeden z najinovatívnejších hudobníkov svojej generácie.


Rumunsko vylúčili z tohtoročnej súťaže Eurovízia


Rumunsko vylúčili z Eurovízie po tom, ako tamojšia štátna stanica Televiziunea Romana (TVR) nezaplatila Európskej vysielacej únii dlhy vo výške 16 miliónov švajčiarskych frankov (14,5 milióna eur). Nejde o prvý prípad vyškrtnutia krajiny z Eurovízie. V roku 1982 bolo vylúčené Grécko, ktoré chcelo súťažiť s piesňou založenou na ľudovom nápeve, čím nespĺňalo kritériá pôvodnej kompozície. V roku 2009 bolo diskvalifikované Gruzínsko, pretože jeho skladba obsahovala politický text.


Jennifer Anistonová sa stala najkrajšou ženou roka 2016


Jennifer Aniston Foto: TASR/AP Photo
Jennifer Anistonová sa v 47 rokoch stala už po druhý raz, s odstupom 12 rokov, najkrajšou ženou roka. Po prvý raz jej tento titul udelil spoločenský časopis People, ktorý zostavuje rebríček každoročne od roku 2004. Medzi laureátky rovnakého titulu sa v uplynulých rokoch zaradili i ďalšie hviezdy strieborného plátna, napríklad Lupita Nyong'o, Gwyneth Paltrowová, Jennifer Lopezová či Julia Robertsová.

Britská panovníčka Alžbeta II. sa dožila 90 rokov


Britská kráľovná kráľovná Alžbeta II. a jej manžel, princ Filip mávajú davu ľudí počas jazdy z otvoreného Range Rover pri Windsorskom zámku v Berkshire 21. apríla 2016 počas osláv jej 90. narodenín. Foto: TASR/AP
Najstaršia a najdlhšie vládnuca britská panovníčka, kráľovná Alžbeta II., oslávila svoje 90. narodeniny na zámku Windsor. Na krátkej prechádzke s manželom, princom Philipom, sa v meste Windsor stretla s desiatkami svojich priaznivcov a odhalila tam pamätnú dosku označujúcu 6,3 kilometra dlhý Kráľovnin chodník spájajúci 63 významných miest vo Windsore.

ODPORÚČAME AJ:
Z príbuzných Leonarda da Vinciho žije 35, väčšina v Toskánsku
Slovenská astrobiologička bola členkou simulovanej misie na Mars
Archeológovia našli hroby z doby bronzovej
UNICEF: Počet atentátov v Afrike narastá, ich páchateľmi sú deti
Slovenskí archeológovia objavili v Kuvajte starovekú klimatizáciu

Komentáre