Život

Highlighty týždňa: Zažite balet zblízka, SND zverejnilo unikátne VIDEO

"SND zverejnilo prvé 360-stupňové video v rámci projektu Zaži vášeň 360. Jo Nesbo má nový román. Speváčka Pink vystúpi na festivale Sziget. Milan Kňažko získal Cenu Thálie. Poznáme Stavbu roka 2016. "

TASR/Webmagazin.sk, 27. marca 2017 8:00
Na snímke spoluautorka projektu Viola Mariner. Foto: TASR/Dano Veselský
Postavte sa na pódium spolu s tanečníkmi a užite si balet úplne zblízka. Výnimočný zážitok umožňuje vďaka moderným technológiám 360-stupňové 3D video, ktoré pod názvom Zaži vášeň 360 zverejnil Balet Slovenského národného divadla. Z ktoréhokoľvek miesta na svete sa divák ocitne priamo uprostred diania.

Tvorbu 360-stupňového videa iniciovala sólistka Viola Mariner a vedenie Baletu SND ju privítalo. Vo videu ju môžete vidieť s členom Baletu SND Martinom Kremlom, druhý pár tvorí sólistka Chelsea Andrejič s prvým sólistom Andrejom Szabom. Autorkou choreografie je Reona Sato, na videu sa dokopy podieľalo vyše 30 ľudí. Môžete si ho pozrieť na počítači či smatrfóne, najsilnejší zážitok prináša virtuálna realita.



Nový Nesbo


Obľúbený autor detektívok nórsky spisovateľ Jo Nesbo prichádza s novým príbehom Smäd. Harry Hole sa v ňom už nevenuje policajnej práci, usadil sa a prestal piť. Idylka však netrvá večne.

V Osle nájdu mŕtve ženské telo vo vlastnom byte obete. Na krku má stopy po železnom chrupe a z tela vycicanú krv. Vyšetrovací tím vedie Katrine Brattová. Vraždy odkazujú na prejavy vampirizmu, ktorý mnohí kriminálni psychológovia vnímajú veľmi kontroverzne. Harry Hole vytvorí paralelný vyšetrovací tím, pretože jedine on vidí za brutálnymi vraždami aj iný motív.



Pink na Szigete


Hlavnou hviezdou prvého večera jubilejného 25. ročníka festivalu Sziget bude Pink. Americká speváčka, ktorá predala vyše 60 miliónov albumov, je vzácnou návštevou. Nedávno sa totiž stala dvojnásobnou mamou, a tak vystúpi toto leto len na niekoľkých festivaloch.

Na budapeštianskom Szigete 9. - 16. augusta, budú koncertovať aj Wiz Khalifa, Rita Ora, Alex Clare či The Vaccines.





Cena Thálie pre Kňažka


Slovenský herec Milan Kňažko si v sobotu (25.3.) prevzal v Zlatej kapličke Národného divadla v Prahe prestížnu výročnú Cenu Thálie v kategórii činohra. Odborná porota ocenila jeho mimoriadny herecký koncert v monodráme Shylock Divadla Na Jezerce.

"Ďakujem za dôveru Honzovi Hrušinskému, Divadlu Na Jezerce, za to, že našiel odvahu niesť toto riziko, prísť s hrou, ktorá poukazuje na komplikované problémy v našom živote a nie vždy dáva na ne uspokojivé odpovede. Hovorí sa o politickej korektnosti, ale často je to myslené ironicky, pretože politická korektnosť vlastne vzniká z politického alibizmu jednotlivcov, ktorí sa boja riskovať svoje dobré meno. Už pred desiatimi rokmi som bol nominovaný za Picassa, takže môžem povedať, že som pravidelne nominovaný každých desať rokov, timing je dokonalý, môžem sa tešiť na rok 2027," povedal ocenený Milan Kňažko.

Milan Kňažko získal po desiatich rokoch opäť Cenu Thálie. Foto: TASR/Martin Baumann




Stavba roka 2016


Bratislavský komplex Panorama City získal titul Stavba roka 2016. Rozhodla o tom odborná porota v rámci 22. ročníka celoštátnej súťaže stavieb realizovaných na Slovensku. Vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien sa uskutočnilo ako súčasť medzinárodného veľtrhu stavebníctva Coneco v bratislavskej Inchebe.

Cenu verejnosti získala v internetovom hlasovaní stavba úseku diaľnice D1 Fričovce – Svinia.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Drony nie sú iba pre filmárov a nadšencov, armáda má s nimi plány tiež
Džínsové sukne sú stále trendy. Ako ich nosiť?
PEDIATRIČKA: Antivakcinačné kampane majú známky sektárstva
Zubný kaz trápi už deti. Zanedbávanie chrupu je riskom i v tehotenstve

Komentáre