Život

Highlighty týždňa: Richard Gere a George Clooney sa stretli s pápežom

"Hollywoodski herci sa stretli s hlavou katolíckej cirkvi, Stephen Hawking označil Donalda Trumpa za demagóga a kráľovná Alžbeta II. opäť pózovala. Aj o tom bol minulý týždeň."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 6. júna 2016 13:00
Pápež František počas stretnutia s hercom Georgeom Clooneym a jeho manželkou Amal Alamuddinovou vo Vatikáne. Foto: TASR/AP
Hollywoodski herci Richard Gere a George Clooney sa stretli vo Vatikáne s pápežom Františkom, keď dostali medaily na konferencii zorganizovanej vatikánskou charitou pre vzdelávanie mládeže, ktorú sponzorujú. Pápež sa prizeral, keď Gere a Clooney pred asi 400-členným publikom preberali medaily s názvom Olivovník mieru. Clooneyho na ceremónii sprevádzala jeho manželka Amal Alamuddinová.


Hawking nechápe Trumpovu popularitu


Stephen Hawking, ktorý patrí medzi popredných svetových teoretických fyzikov, rozumie fungovaniu vesmíru, ale hovorí, že nevie pochopiť, prečo je americký prezidentský kandidát Donald Trump taký populárny. Britský astrofyzik povedal, že predpokladaný kandidát Republikánskej strany na prezidenta USA "je demagóg, ktorý sa, ako sa zdá, odvoláva na toho najnižšieho spoločného menovateľa" v ľuďoch.


Do kín vstúpil dokument o živote Lídy Baarovej


Na snímke Lída Baarová v dokumente Zkáza krásou. Foto: youtube.com
Do slovenských kín vstúpila Skaza krásou - najnovší film známej českej dokumentaristky Heleny Třeštíkovej, venovaný najžiarivejšej hviezde predvojnového filmu. Lída Baarová bola herečka, pre ktorú bola jej krása najväčším darom aj prekliatím zároveň. Helena Třeštíková sa s Baarovou stretla v jej zahraničnom exile. Na sklonku herečkinho života nakrútila otvorenú spoveď kedysi milovanej a následne zatracovanej hviezdy na pozadí unikátnych materiálov z niekoľkých európskych filmových archívov aj ukážok slávnych úloh Lídy Baarovej.


Kráľovná Alžbeta je so svojimi psami na obálke Vanity Fair


Kráľovná Alžbeta II. na titulnej strane Vanity Fair. Foto: TASR/AP
Na obálke najnovšieho vydania časopisu Vanity Fair, ktorý vyšiel v piatok 3. júna, je britská kráľovná Alžbeta II. so svojimi milovanými psami. Autorkou snímky je renomovaná fotografka Annie Leibovitzová, ktorá kráľovnú fotografovala na Veľkú noc pri príležitosti jej 90. narodenín. Kráľovnú vyfotografovala aj s jej manželom princom Philipom a táto snímka sa spoločne s troma ďalšími oficiálnymi objavila vo vnútri časopisu.

ODPORÚČAME AJ:
FOTO: Deti v čínskej dedine lozia do školy po rebríku na strmom útese
Ideálny darček od zaneprázdnených synáčikov: 3D model samého seba
Microsoft zakáže všetky jednoduché heslá
O Európsku filmovú cenu 2016 zabojujú Eva Nová a Farby piesku
Máte v sebe fontánu mladosti?

Komentáre