Život

Highlighty týždňa: Princ William je na titulke časopisu pre gejov

"Vojvoda z Cambridge v časopise Attitude zároveň apeloval na mladých ľudí, ktorí sú kvôli svojej sexualite vystavení šikanovaniu, aby sa nebáli vyhľadať pomoc."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 20. júna 2016 14:00
Britský princ William. Foto: TASR/AP

Princ William sa objavil na titulke časopisu pre gejov


Britský princ William sa objavil na titulnej stránke lifestylového časopisu pre gejov, pričom sa vyslovil proti zastrašovaniu ľudí kvôli ich sexuálnej orientácii. William sa tak stal vôbec prvým členom britskej kráľovskej rodiny, ktorý sa objavil na titulnej stránke periodika pre homosexuálov. Vojvoda z Cambridge v časopise Attitude apeloval na mladých ľudí, ktorí sú kvôli svojej sexualite vystavení šikanovaniu, aby sa nebáli vyhľadať pomoc.



Lucie Bílá prichádza s emotívnym klipom ku skladbe Hana


Len pred pár týždňami priniesla Lucie Bílá na Slovensko famóznu šou k novému albumu Hana, kde sa predviedla ako nestarnúca diva. V máji vznikol emotívny videoklip k titulnej piesni albumu Hana. Nakrúcanie sa uskutočnilo v stredočeských Otvoviciach, kde speváčka býva. Videoklip, ktorý má vyše troch minút, necháva nahliadnuť do Luciinho súkromia, do miest, ktoré má rada a ktoré pre ňu veľa znamenajú.


Zomrela kaderníčka, ktorá vymyslela vyčesaný natupírovaný drdol


Na archívnej snímke Margaret Vinciová Heldtová pózuje vo svojom byte v americkom Elmhurste. Foto: TASR/AP
Vo veku 98 rokov zomrela Američanka Margaret Vinciová Heldtová, ktorá v roku 1960 vymyslela vyčesaný natupírovaný drdol, vďaka čomu sa stala slávnou kaderníčkou. Nový ženský účes sa stal v 60. rokoch kultúrnym fenoménom a vyvinul sa do štýlu, ktorý po desaťročia nosili hollywoodske hviezdy. Drdol, v ktorom podložku vytvárajú vlastné natupírované vlasy, preslávili počas mnohých rokov kultúrne ikony ako Audrey Hepburnová či Amy Winehouseová, ale aj animovaná postavička Marge Simpsonovej.

Smatanová nakrútila dokument o nahrávaní pesničky Horou


Zuzana Smatanová Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Slovenská speváčka a skladateľka Zuzana Smatanová prejavila filmársky talent. Nakrútila unikátny dokument, ktorým fanúšikovia nazrú do zákulisia vzniku hymnickej skladby Horou. Pieseň vznikala osem mesiacov, pričom hudobníčka strávila v nahrávacom štúdiu takmer každý deň. Vyplatilo sa, Horou má obrovský úspech, päť týždňov je nahranejšou piesňou v rádiách.


ODPORÚČAME AJ:
Do periodickej tabuľky pribudne prvok pomenovaný po Moskve
I. HARMAN: Zvesť o dobrej knihe je na nezaplatenie
Prevratný objav: Našli vrak lode moreplavca Jamesa Cooka?
Slovenská astrobiologička bola členkou simulovanej misie na Mars

Komentáre