Život

Highlighty týždňa: Novou Miss Slovensko je červenovláska z Bratislavy

"Poznáme 22. kráľovnú krásy. Filmy Učiteľka a Baba z ľadu bodovali v zahraničí. Bundu Patricka Swayzeho z Hriešneho tanca vydražili. Hosťom Festu Anča 2017 bude režisér Robert Morgan. "

TASR/Webmagazin.sk, 1. mája 2017 9:00
Na snímke zľava druhá vicemiss Miss Slovensko 2017 Michaela Cmarková, víťazka súťaže Hanka Závodná a prvá vicemiss Petra Varaliová počas finálového večera v sobotu 29. apríla 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Novou držiteľkou titulu Miss Slovensko je 21-ročná Hanka Závodná z Bratislavy. Prvou vicemiss pre rok 2017 sa stala Petra Varaliová z Bardejova, ktorá sa zároveň stala aj držiteľkou diváckeho titulu o najsympatickejšiu finalistku – EVA Miss Sympatia. Ocenili ju tiež novinári ako Miss Press. Titul druhej vicemiss 2017 získala najvyššia súťažia s poradovým číslom jedna – Michaela Cmarková.

Finalistky sa počas večera prezentovali v slovenských krojoch, šatách od slovenskej návrhárky Emy Klein aj elegantnej spodnej bielizni.

MISS Slovensko 2017 Hanka Závodná počas tlačovej konferencie v Bratislave 26. apríla 2017. Foto: TASR/Pavel Neubauer


Učiteľka a Baba z ľadu úspešné v zahraničí


Slovensko-český film Učiteľka v hlavnej úlohe so Zuzanou Mauréry získal Zvláštne uznanie poroty SIGNIS Jury na 41. Medzinárodnom filmovom festivale v Hongkongu.

Členovia poroty o ňom napísali: "Realistický pohľad na našu spoločnosť v tomto filme nás núti uvažovať o spôsoboch, ako čeliť konfliktom a nespravodlivosti v rôznych politických systémoch tak, aby sme svoje životy žili dôstojne".



V zahraničí bodovala aj česká snímka Babka z ľadu, v ktorom stvárnila hlavnú postavu slovenská herečka Zuzana Kronerová. Na newyorskom festivale Tribeca si spomedzi medzinárodných hraných filmov odniesla Cenu za scenár.

"Scenár si dokáže vytvoriť svoj vlastný svet. Tento film nás s vrúcnosťou a humorom uvádza do svojrázneho a excentrického sveta prostredníctvom zvláštneho ľúbostného príbehu," uvádza sa vo vyjadrení porotcov, ktorí ocenenie za najlepší scenár udelili Bohdanovi Slámovi.



ODPORÚČAME TIEŽ: Slováci natočili film z Azorských ostrovov. Upozorňujú na konzum

Bunda z Hriešneho tanca


Čiernu koženú bunda, ktorú mal na sebe americký herec a tanečník Patrick Swayze vo filme Hriešny tanec, vydražili v piatok v Los Angeles - necelých osem rokov po jeho smrti - za 62.500 dolárov. Jej hodnotu pôvodne odhadovali na 6.000 dolárov.Na aukcii predmetov z jeho pozostalosti sa objavili stovky vecí, okrem iného aj košeľa z filmu Duch či surf z Bodu zlomu.

Swayzeho vdova Lisa Niemi povedala, že má z predaja jeho vecí "zmiešané pocity". Jeho neter Danielle Swayzeová bola rázne proti predaju Swayzeho vecí.

Na archívnej snímke Patrick Swayze ako Johnny Castle a Jennifer Greyová ako Baby Housemanová počas scény z filmu Hriešny tanec. Foto: TASR/AP


Kráľ hororu Robert Morgan na Slovensku


Špeciálnych hosťom festivalu animácie Fest Anča 2017 bude britský režisér Robert Morgan. Fanúšikovia animovanej tvorby budú mať možnosť spoznať nielen všetky filmy "kráľa animovaného hororu", ale stretnúť sa s ním osobne. Zasadne tiež do hlavnej poroty festivalu.

Medzinárodný festival animácie prinesie do Žiliny tie najlepšie animované snímky z celého sveta už koncom júna.

Ukážka práce Roberta Morgana:


Svet z legokociek


Farebnú a hravú výstavu pre všetky generácie pod názvom Svet z legokociek pripravilo na letnú sezónu Slovenské národné múzeum (SNM) na Bojnickom zámku.

"Výstava pozostáva z 13 scenérií vrátane hradu s podhradím a stredovekej bitky. Na vytvorenie expozície bolo použitých viac ako 100.000 kociek. Návštevníci zároveň môžu napočítať viac ako 1000 drobných žltých postavičiek," priblížila manažérka SNM Petra Gordíková. Verejnosť si hravý farebný svet bude môcť podľa nej vychutnať naplno vďaka časovo neobmedzeným vstupom, a to do 30. septembra.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Klasický fotografický film ešte nie je mŕtvy
Nový singel Petra Lipu je rozprávkou pre dospelých
Piaty film o Indianovi Jonesovi príde do kín až v roku 2020
Janko Lehotský napísal takmer 500 piesní. Muziku má rád, lebo zbližuje

Komentáre