Život

Highlighty týždňa: Krásnu Slovenku na Miss Universe v Miami chválili

"Silvia Prochádzková oslnila v Miami, Birdman prišiel aj do slovenských kín, od úmrtia Winstona Churhilla uplynulo už 50 rokov. Nielen tieto udalosti patria medzi highlighty uplynulého týždňa."

Webmagazin.sk/TASR, 26. januára 2015 8:00
Účastníčka Miss Universe zo Slovenska, Silvia Prochádzková. Foto: TASR/AP
Aktuálna kráľovná krásy, Miss Universe Slovenskej republiky 2014 Silvia Prochádzková reprezentovala Slovensko na svetovej súťaži Miss Universe v slnečnom Miami, kde si ju stihol všimnúť aj samotný Donald Trump. Krásna Slovenka dokonca patrila k jeho favoritkám. Súčasťou súťaže bolo aj predvádzanie národného kostýmu. Pred porotu predstúpila v dlhých modrotlačových šatách od slovenskej módnej návrhárky Jany Gavalcovej.

Jej súperky predviedli rôzne modely, od národných krojov až po šaty, ktoré sa vidia na karnevale v brazílskom meste Rio de Janeiro. Niektoré modely vyrazili dych, iné pobavili.

Aktuálna kráľovná krásy Veľkej Británie Grace Levyová mala na sebe model britskej kráľovskej stráže. Národný kostým Miss Kanady oživili hokejky, kým kimono Miss Kórejskej republiky zdobili vlajky krajín.

Pozrite si národné kostýmy súťažiacich na Miss Universe v Miami:

Účastníčka Miss Universe z Portorika, Gabriela Berriosová. Foto: TASR/AP

Miss Tanzánia Nale Bonifaceová predvádza svoj model počas módnej prehliadky národných kostýmov v rámci 63. ročníka súťaže krásy Miss Universe v Miami v stredu 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

Miss Rusko Julija Alipovová predvádza svoj model počas módnej prehliadky národných kostýmov v rámci 63. ročníka súťaže krásy Miss Universe v Miami v stredu 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

Miss Albánsko Zhaneta Byberiová predvádza svoj model počas módnej prehliadky národných kostýmov v rámci 63. ročníka súťaže krásy Miss Universe v Miami v stredu 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

Miss Venezuela Migbelis Castellanosová predvádza svoj model počas módnej prehliadky národných kostýmov v rámci 63. ročníka súťaže krásy Miss Universe v Miami v stredu 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

Miss Srí Lanka Marianne Pageová predvádza svoj model počas módnej prehliadky národných kostýmov v rámci 63. ročníka súťaže krásy Miss Universe v Miami v stredu 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

Miss Írsko Lisa Maddenová predvádza svoj model počas módnej prehliadky národných kostýmov v rámci 63. ročníka súťaže krásy Miss Universe v Miami v stredu 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

Miss Česká republika Gabriela Franková predvádza svoj model počas módnej prehliadky národných kostýmov v rámci 63. ročníka súťaže krásy Miss Universe v Miami v stredu 21. januára 2015. Foto: TASR/AP

Po tom, ako Slovenka získala uznanie na známom britskom portáli dailymail.com, zožala ďalší úspech."Dvadsaťdvaročná Slovenka totiž stihla očariť milionára Donalda Trumpa, ktorý ju podľa informácií priamo zo slnečného Miami považuje za jednu zo svojich šiestich najhorúcejších kandidátok na postup do užšieho finále," informovala Olívia Lacenová.

Silvia Prochádzková bojovala o titul kráľovnej krásy s víťazkami z 90 krajín sveta počas 63. ročníka slávnostného finálového večera, ktorý sa konal v nedeľu 25. januára.

Novou Miss Universe sa stala Kolumbijčanka Paulina Vegová. Aktuálna slovenská kráľovná krásy, Miss Universe Slovensko 2014 Silvia Prochádzková sa do užšieho výberu 15 finalistiek nedostala a v súťaži tak skončila bez umiestnenia.

Thajskú ženu obvinili z prechovávania 1,5 tony kondómov


Z prechovávania veľkých zásob kondómov, ktoré sa vznietili a začali horieť, obvinila thajská polícia ženu menom Napata Phenthong.

Príslušníkom polície sa priznala, že vlastnila neuveriteľných jeden a pol tony kondómov, na čo ju následne obvinili z prechovávania nebezpečného odpadu. Informovala o tom dnes agentúra DPA na základe článku v thajských novinách Matičon.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Žena uviedla, že chybné prezervatívy zakúpila priamo z výrobného závodu a sušila ich na svojom pozemku, aby ich neskôr mohla predať do továrne na recykláciu.

Kondómy kúpila za zhruba 800 eur a vonku sa sušili približne rok.

Zlatými glóbusmi ocenený Birdman vstupuje do slovenských kín


Čierna komédia Birdman z dielne mexického režiséra Alejandra Gonzáleza Iňárritu (Amores perros, 21 gramov, Babel, Biutiful) prichádza do slovenských kín. Snímka ocenená dvoma Zlatými glóbusmi (najlepší herec v hlavnej úlohe, najlepší scenár) prináša príbeh herca Riggana Thomsona, ktorý sa v minulosti preslávil filmovou postavou kultového vtáčieho superhrdinu Birdmana, a teraz sa s vypätím síl snaží o svoj divadelný debut na Broadwayi.

Riggan dúfa, že keď uspeje ako režisér a herec nového ambiciózneho predstavenia, oživí svoju upadajúcu kariéru. V mnohých ohľadoch to je riskantný krok. Ale bývalý filmový superhrdina si robí veľké nádeje, že vďaka tomu konečne získa uznanie ako umelec a všetkým, vrátane seba, dokáže, že ešte nie je odpísaný.



Hlavnú úlohu herca vo filme stvárnil Michael Keaton. "Riggan je hlboko ľudský", hovorí o svojom hrdinovi Alejandro Iňárritu. "Predstavoval som si ho ako takého Dona Quijota," dodáva. Birdmana prináša do slovenskej kinodistribúcie Barracuda Movie od štvrtka 22. januára. TASR za spoločnosť informovala Naďa Móricová.

Najhlúpejšie prístupové heslá roka 2014


Používatelia v Európe sú stále voči hrozbám na internete pomerne ľahostajní, čo dokazuje aj neraz laxný postoj k výberu prístupového hesla. Informovali o tom denník Handelsblatt.

Dôležitosť prístupového hesla by si preto mal uvedomiť každý používateľ internetu, no realita je často iná. Dôkazom je rebríček najhlúpejších hesiel od spoločnosti SplashData, pri ktorých hackeri určite od smiechu spadli zo stoličiek.

Medzi 3,3 milióna hesiel, ktoré hackeri vlani prelomili, sa najčastejšie vyskytovali jednoduché číselné rady, ktoré majú v prvej desiatke najväčšie zastúpenie a rozhodne nepomáha zmena dĺžky radu. Na prvom mieste totiž skončilo heslo 123456, jeho variácia 12345 sa umiestnila na treťom mieste, 12345678 na štvrtom, 123456789 na šiestom, 1234 na siedmom a 1234567 na jedenástom.

Mnohí používatelia sa zrejme považujú za veľmi ľstivých, ak si za heslo zvolia slovo "password" (v preklade"heslo"). Ide o falošný pocit, pretože toto údajne jednoduché a bezpečné riešenie získalo v rebríčku druhé miesto.

Myslíte si, že nikto nevie, čo znamená "qwerty"? Omyl. Susediace klávesy na americkej klávesnici skončili na piatom mieste. Na európskej klávesnici tejto kombinácii zodpovedá "qwertz".

Quentin Tarantino začal v Colorade s nakrúcaním nového westernu


Americký scenárista, režisér a dvojnásobný držiteľ Oscara Quentin Tarantino začal v piatok 23. januára v americkom štáte Colorado s nakrúcaním svojho nového westernu s názvom The Hateful Eight. Ide o záverečnú časť neoficiálnej Tarantinovej trilógie, nasledujúcej po predchádzajúcich trofejami ovenčených projektoch Nehanební bastardi a Divoký Django.





Príbeh ôsmich postáv, ktoré počas zimnej búrky uviaznu v horách na stanici poštových dostavníkov, bude mať už tradične hviezdne obsadenie. Vo filme sa diváci môžu tešiť na Channinga Tatuma, Samuela L.Jacksona, Kurta Russella, Brucea Derna, Jennifer Jason Leighovú či Demiána Bichira Nájeru.

Od úmrtia Churchilla uplynulo 50 rokov. Pil liter pálenky denne


Sir Winston Leonard Spencer-Churchill bol jedným z trojice najvyšších predstaviteľov krajín, ktoré zvíťazili v druhej svetovej vojne. História považuje tohto britského štátnika, vojaka, vojnového reportéra a spisovateľa za jedného z najvýznamnejších politikov 20. storočia. Údajne pil až liter pálenky denne, obľuboval najmä škótsku whisky.

V sobotu 24. januára uplynulo od jeho úmrtia 50 rokov.

Britský politik a štátnik, spisovateľ, historik, člen britského parlamentu a reportér sir Winston Leonard Spencer Churchill zomrel 24. januára 1965. Bol premiérom Spojeného kráľovstva v rokoch 1940-45 a 1951-55 . V roku 1953 mu udelili Nobelovu cenu za literatúru. Foto: TASR/AP

Počas prvých troch dekád 20. storočia zastával významné posty v liberálnych i konzervatívnych vládach Veľkej Británie. Po vstupe krajiny do druhej svetovej vojny sa v roku 1939 stal prvým lordom admirality. Od mája nasledujúceho roka (ako 66-ročný) pôsobil do roku 1945 vo funkcii premiéra a zároveň bol aj ministrom obrany. Druhýkrát sa stal premiérom Veľkej Británie v roku 1951, keď mal 77 rokov a tento post zastával do roku 1955.

Bol vynikajúcim a duchaplným rečníkom. Známym sa stal jeho uštipačný humor a bonmoty. Napríklad slová "sľubujem vám iba krv, pot a slzy" sú známe z jeho prejavu v máji 1940 pri menovaní za premiéra. Názory na to, či je autorom odpovede na slová dámy, ktorá sa vyjadrila "ak by ste boli mojím manželom, dala by som vám jed do kávy", sa rôznia. Údajnou Churchillovou bleskovou odpoveďou bolo "ak by ste boli mojou manželkou, vypil by som ju".

Komentáre