Život

Highlighty týždňa: Kniha o pápežovi a najväčšia kraslica na Slovensku

"Highlighty týždňa sú späť. Prinášame vám výber zaujímavých tém z minulého týždňa. Vedeli ste, že až 60 percent žien priťahujú iné ženy?"

Tomáš Kušnír, 6. apríla 2015 14:00
Pápež František. Foto: TASR
Pred Veľkou nocou a v čase druhého výročia zvolenia pápeža Františka prináša katolícke vydavateľstvo Spolok sv. Vojtecha (SSV) na knižné pulty životopisnú knihu o pápežovi Františkovi s názvom František: život a revolúcia. Autorkou knihy je Elisabetta Piquéová, ktorá sa s pápežom Františkom pozná osobne ešte z čias, keď sa stal kardinálom. Predstavuje ho ako muža činu, ktorý je presvedčený, že na každý problém existuje riešenie.

Kraslica z vrchnákov z PET fliaš


Kraslica v Lemešanoch. Foto: TASR/Milan Kapusta
V obci Lemešany v okrese Prešov odhalili najväčšiu kraslicu na Slovensku. Vajce s výškou 510 centimetrov je zapísané už aj do Knihy slovenských rekordov. Nápad skrsol v hlave Jozefa Kuruca a spolu s ďalšími asi 20 ľuďmi vyrobili megavajce z polystyrénu, pokryli ho stierkou i lepidlom a ozdobili vrchnákmi z PET fliaš, ktorých bolo približne 60.000. Zbierali ich obyvatelia obce i deti z Materskej školy v Lemešanoch a Základnej školy v Budimíre.

Francúzsko bojuje proti anorexii


Ilustračné foto Foto: TASR
Dolná komora francúzskeho parlamentu schválila opatrenie, ktoré zakazuje, aby boli modelky príliš vychudnuté a umožňuje trestať modelingové agentúry a módne domy, ktoré s nimi pracujú, nielen finančne, ale aj väzením. Opatrenie je súčasťou širšieho ťaženia proti anorexii, podporovaného vládou prezidenta Francoisa Hollanda. Poslanci počas noci schválili aj separátne nariadenie, na základe ktorého bude schvaľovanie anorexie nezákonné.

Viac ako polovicu žien priťahujú ženy


Ilustračné foto. Foto: TASR
Vedci z Boise State University zistili, že v skupine heterosexuálnych žien, 60 percent fyzicky priťahovali iné ženy, 45 percent priznalo, že v minulosti mali vzťah s inou ženou a 50 percent malo sexuálne fantázie o rovnakom pohlaví. Štúdia ukazuje, že ženské sexuálne preferencie sú často v akejsi šedej zóne, ktorú charakterizuje zmätok a neistota.

ODPORÚČAME AJ:
Lara Fabian: Kariéra mi nespadla z neba
Toto sú najlepšie filmy Quentina Tarantina. Videli ste ich?
Leona Lewis: Za úspech vďačí speváckej súťaži
Ľubica Suchalová Harichová: Konzum má pred umením ešte stále náskok
Skupina One Direction oznámila odchod Zayna Malika

Komentáre