Život

Highlighty týždňa: IMT Smile slávili výročie, opäť rozospievali haly

"Nocadeň so zlatou platňou. Sziget oznámil prvé mená. Oscara slovenská kinematografia nezíska. Karel Gott naspieval duet s dcérou. IMT Smile spomínali. "

TASR/Webmagazin.sk, 19. decembra 2016 9:00
Na snímke spevák Ivan Tásler a speváčka Katka Knechtová počas koncertu IMT Smile history na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, 13. decembra 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian
Tie najväčšie hity zazneli na štyroch koncertoch skupiny IMT Smile v Bratislave a Košiciach. Podľa údajov skupiny sa na oslavu ich dvadsaťročnice s názvom HiSTORY prišlo dokopy pozrieť až 29 tisíc fanúšikov. Na scéne mali možnosť vidieť kapelu v meniacom sa zložení. Okrem zakladateľov - bratov Ivana a Mira Táslerovcov - aj speváčku Katarínu Knechtovú, saxofonistu Mária "Gapa" Garberu, gitaristu Petra Biča, bubeníkov Martina Migaša i Martina Valihoru či hudobníka Mariána Čekovského a ďalších, ktorí skupinu na jej ceste sprevádzali. Hosťami boli tiež tanečníci z Lúčnice a Slovenského divadla tanca. Hudbu dopĺňali dokrútky spájajúce historické dianie a vývoj kapely. Režisérom koncertov bol Ján Ďurovčík.

„Som rád, že to všetko dobre dopadlo, atmosféra bola úžasná. Keď kapela vydrží dvadsať rokov, to už niečo znamená," povedal po koncerte líder IMT Smile Ivan Tásler.



Zlatí Pozemskí astronauti



Milý darček pod stromček dostala košická skupina Nocadeň. Ich album Pozemksí astronauti získal zlatú platňu.

Nevšedný úspech zaznamenal už prvý singel z novinky, Havran po siedmich rokoch vyniesol indie rockerov opäť do vrcholu rádiových hitparád.

Aj ďalšie single ako V nás či sláčikové Papierové kone alebo rytmická pieseň Možno dokazujú, že kapela prišla po rokoch so silným počinom, ktorý si zaslúži toto ocenenie. Zlatú platňu si prevzali v nedeľu 11. decembra počas vianočného koncertu v štúdiu Slovenského rozhlasu.



Prvé mená jubilejného Szigetu



Organizátori 25. ročníka maďarského festivalu Sziget zverejnili prvé mená. Hlavné pódium obsadí energickou šou Major Lazer, ale aj Tom Odell i severoírsky poprockový Two Door Cinema Club. V programe gigantického stanu A38 oznamuje Sziget tentoraz hneď niekoľko zaujímavých vystúpení so širokým hudobným záberom: Bad Religion, DJ Shadow, Kensington, Mac DeMarco, Oh Wonder, Vince Staples, Gus Gus a GTA, tanečnú párty v krytej Aréne zabezpečia aj Oliver Heldens a W&W. Toto je však len malá vzorka umelcov, ktorí na festivale vystúpia.

Ostrov slobody, na ktorom sa festival koná, privíta fanúšikov z celého sveta od 9. do 16. augusta 2017.

Ilustračná snímka Foto: TASR/MTI


Nominácie na zahraničných Oscarov



Najlepším cudzojazyčným filmom na Oscaroch 2017 sa nestane slovenská snímka Eva Nová. Porota zverejnila desiatku postupujúcich do užšieho výberu. Vyberalo sa z 85 príspevkov. Finálnu päťku vyhlásia 24. januára.

O najlepší cudzojazyčný film sa uchádzajú filmy:

Toni Erdmann (Nemecko)

The Salesman (Irán-Francúzsko)

Tanna (Austrália)

It's Only the End of the World (Je to len koniec sveta; Kanada)

Land of Mine (Pod pieskom; Dánsko)

The King's Choice (Nórsko)

Raj (Rusko)

A Man Called Ove (Muž menom Ove; Švédsko)

My Life as a Zucchini (Ja ako Tekvička; Švajčiarsko)

Andělský Karel Gott s dcérkou



Maestro Karel Gott naspieval so svojou s dcérou Charlotte Ellou novú pesničku. Song s názvom Andělská patrí k filmu Anděl Páne 2. Autormi je osvedčené duo - Gabriela Osvaldová a Ondřej Soukup.

„Keď mi Ondřej Soukup poslal hudbu a slová piesne Andělská k filmu Anděl Páně 2 s ponukou naspievať ju ako dueto s mojou dcérou Charlottkou, ani minútu som neváhal a okamžite som súhlasil. Malebné slová, melódia a inštrumentácia vo mne totiž okamžite vytvorili obraz rozprávkovej vianočnej atmosféry. Moju radosť navyše umocnilo to, že pieseň je prvým spoločným duetom so Charlottkou,“
hovorí Karel Gott na margo krásneho projektu. 10-ročnú Charlotte pochválil za spoluprácu aj Soukup.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Chcete zvýšiť plat? Neriešte to na vianočnom večierku
Deväť zvláštnych spôsobov, ako vám technika škodí
Bob Dylan po zisku Nobelovej ceny: Je to cena vhodná pre pesničkára?
Energia z pohybu tela a svetla. Čistá energia už nie je sci-fi

Komentáre