Život

Highlighty týždňa: Facebook odstráni články so zavádzajúcimi titulkami

"Sociálna sieť plánuje zredukovať zavádzajúce titulky, svet opustila jedna z prvých hlásateliek a Nemci chcú opäť zabojovať o sošku Oscara. Aj tieto udalosti sa stali minulý týždeň."

Webmagazin.sk, 9. augusta 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Facebook plánuje podstatne zredukovať zavádzajúce titulky. S pomocou algoritmu odstaví tzv. návnady (clickbaits). "Ľudia nás opakovane upozorňujú, že uprednostňujú jednoznačné titulky," cituje z firemného blogu agentúra DPA. Sociálna sieť preverila a vyhodnotila tisíce titulkov. K týmto návnadám patria texty, ktoré informácie úmyselne zatajujú, alebo ponúkajú prehnané či zavádzajúce informácie. Cieľom je len nalákať ľudí na svoju stránku, no keďže obsah ani zďaleka nie je tak bombastický ako titulok, pre čitateľov je to len strata času.

Zomrela jedna z prvých hlásateliek správ


Jedna z prvých hlásateliek Československej televízie (ČST) Nora Selecká zomrela vo veku 86 rokov. Informovala o tom RTVS na sociálnej sieti s tým, že Nora Selecká nebola programovou hlásateľkou, ale diváci ju poznali ako hlásateľku správ hlavnej redakcie televíznych novín. Čítala tiež komentáre k spravodajským šotom. Za svoju prácu v televízií získala ocenenie Zlatý krokodíl, ktoré sa udeľovalo za najlepší herecký, hlásateľský, či komentátorský výkon.


Nemecko možno zabojuje o Oscara


Satirická komédia o nacistickom vodcovi Adolfovi Hitlerovi s názvom A je tu zas je jedným z deviatich filmových titulov, ktoré Nemecko zvažuje ako svoj súťažný príspevok do budúceho ročníka udeľovania cien Oscar v kategórii najlepší cudzojazyčný film. Film, natočený podľa rovnomennej knižnej predlohy Timura Vermesa, zachytáva Hitlera, ako sa prebudí v súčasnom Berlíne. Čoskoro začne novú mediálnu kariéru vďaka vlastnej televíznej šou. Film sa po vlaňajšej premiére stal kasovým trhákom, zakúpil ho aj Netflix, americký gigant v oblasti streamovaných médií.


Na Downing Street mali problém. Pobili sa vládne kocúry


Pre britskú vládu údajne najnovšie pracujú experti zo slávneho londýnskeho zvieracieho útulku vo štvrti Battersea, ktorí jej predstaviteľom radia, ako predchádzať roztržkám medzi domácimi miláčikmi. Slávny zvierací útulok v londýnskej štvrti Battersea potvrdil, že ich expertku na mačacie správanie kontaktovali po tom, ako sa údajne pobil kocúr Larry, žijúci v sídle britských premiérov na Downing Street 10 s kocúrom Palmerstonom, hlavným lovcom myší ministerstva zahraničných vecí.



ODPORÚČAME AJ:
Archeológovia našli keramiku i hlinený idol z doby bronzovej
RETRO: V neúrodných rokoch sa obilie trhalo rukami
Cestovateľ J. ZELIZŇÁK: Ak človek podľahne strachu, teroristi vyhrajú
Sprístupnia Himmlerove služobné kalendáre nájdené v ruskom archíve

Komentáre