Život

Highlighty týždňa: Cena Slnko v sieti pre Emíliu Vášáryovú za Evu Novú

"Film Eva Nová režiséra Marka Škopa dominoval filmovým cenám Slnko v sieti."

Webmagazin.sk/TASR, 19. apríla 2016 15:00
Na snímke zľava režisér Marko Škop a herci Emília Vášáryová a Milan Ondrík získali ocenenie Slnko v sieti v jednotlivých kategóriach za film Eva Nová 16. apríla 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian
Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) vyhlásila v sobotu večer (16.4.) počas galavečera v Slovenskom národnom divadle laureátov národnej filmovej ceny Slnko v sieti za najkvalitnejšie filmy a tvorivé výkony za roky 2014 a 2015. Večeru dominoval film Eva Nová, ktorý získal päť ocenení. Film Eva Nová režiséra Marka Škopa získal cenu Slnko v sieti v kategórii najlepší hraný film, Marko Škop bol ocenený aj za najlepšiu réžiu a najlepší scenár. Naviac Emília Vášaryová a Milan Ondrík za úlohy vo filme Eva Nová získali ocenenie za najlepší ženský a mužský herecký výkon.


Kelly Clarksonová sa teší z druhého dieťaťa


Americká speváčka Kelly Clarksonová je už dvojnásobnou matkou. O narodení zdravého syna Remingtona Alexandra informovala prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí. Súčasne ubezpečila, že spoločne s manželom sú mimoriadne šťastní a zaľúbení. S manželom Brandonom Blackstockom má už speváčka 22-mesačnú dcéru River Rose.



Roxette pripravuje nový album


Roxette. Foto: TASR/AP
Skupina Roxette pripravila nový album, dostal názov Good Karma a fanúšikovia si ho budú môcť kúpiť od 3. júna. Švédske duo zverejnilo aj pilotný singel. Pieseň It Just Happens je poslucháčom k dispozícii už vo všetkých digitálnych servisoch. Legendárne švédske duo zavíta v rámci turné aj na Slovensko. Fanúšikovia si ich môžu vychutnať 30. júna na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.


Skupina Kryštof zvalcovala bratislavskú Inchebu


Bratislava má za sebou ďalší skvelý hudobný večer. Postarala sa oň skupina Kryštof, ktorá prišla na Slovensko, aby v rámci Srdcebeat SK Club Tour odohrala päť koncertov. Táto ostravsko-havířovská formácia patrí už roky k absolútnej špičke českej hudobnej scény, Krajčo a spol. sú vo skvelej forme, vypredávajú športové haly, ich albumy dosahujú v predaji mnohotisícové náklady. To všetko potvrdili v piatok večer (15.4.) v bratislavskej Incheba aréne. Koncert, pôvodne plánovaný do Ateliéru Babylon, museli organizátori pre obrovský záujem domácich aj českých fanúšikov preložiť do Incheby, ktorej kapacita tak - tak postačila.


ODPORÚČAME TIEŽ:
UNICEF: Počet atentátov v Afrike narastá, ich páchateľmi sú deti
LIKE DŇA: Neskutočný výkon 12-ročného dievčaťa
Vo francúzskom Toulouse sa našiel zrejme originál obrazu od Caravaggia
Rekonštrukciu Novej synagógy robia ako príbeh. Vďaka sociálnej sieti
V palestínskom pásme Gazy našli časť sakrálnej stavby zo 6. storočia

Komentáre