Život

Highlighty týždňa: Búrka, hokejové udobrenie a frajer na Ferrari

"V nedeľu sa hlavným mestom prehnala búrka, akú sme už dlho nezažili. V meste zasahovali desiatky hasičov, viaceré cesty ostali neprejazdné."

Veronika Rosputinská, 4. augusta 2014 6:00
Nedeľa v Bratislave Foto: TASR/Pavel Neubauer

Letná nedeľa ako každá iná. Tak sa javila aj tá včerajšia – rodiny s deťmi na ihriskách, šantiaca mládež na kúpaliskách. Ako by z ničoho nič sa však nad hlavným mestom zatiahli všetky mračná a spustil sa lejak, aký sme už dlho nevideli. Búrka neprehrmela po pár minútach, trvala niekoľko hodín a v Bratislave spôsobila problémy. V teréne zasahovalo 51 profesionálnych hasičov a takmer tri desiatky dobrovoľníkov.

Voda narobila šarapatu na cestách, parkoviskách, v podchodoch, v podjazdoch aj v pivniciach domov a bytov a neobišla žiadnu z mestských častí. Problémy mali vodiči, niektoré úseky boli dokonca neprejazdné. Komplikované to mali aj vodiči MHD, ktorá nepremávala podľa cestovných poriadkov, najmä električky a trolejbusy.

NEDEĽA V BRATISLAVE



Šatan a Chára


Zo športového sveta k nám minulý týždeň tiež dorazili novinky. Najlepším hokejistom Slovenska v sezóne sa stal Marián Gáborík – útočník Los Angeles Kings, ktorý triumfoval so 145 hlasmi. Druhým sa stal Marián Hossa, ktorý ich získal 130, Chára ako trojka dostal 75 hlasov.

Keď už sme pri Chárovi, údajne vyriešil svoj spor s Miroslavom Šatanom, informoval portál Čas.sk, od ktorého správu prebral portál denníka SME. Tomu informáciu potvrdil v SMS správe aj samotný Šatan. Hráči sa mali stretnúť doma u Majky Demitrovej, kde sa konalo úplne prvé premietanie filmu o jej zosnulom manželovi Pavlovi, ktorý zahynul s celým svojím tímom pri leteckom nešťastí.

Problém medzi známymi hokejistami spustil Chárov faul na Šatana počas vzájomného zápasu v KHL medzi Lev Praha a Slovan Bratislava, po ktorom ostal Šatan s poranením krčnej chrbtice. Zranenie bolo vážne, väčšinu sezóny Šatan vynechal a dokonca hrozilo, že s hokejom skončí nadobro.

Keď prídem raz, na Ferrari


A chlapec mal veru naponáhlo, asi sa nevedel dočkať, ako sa jeho dievča zatvári... Po rýchlostnej ceste R1 sa v stredu 30. júla podvečer rútil rýchlosťou 258 kilometrov za hodinu. 29-ročný muž prišiel priamo na mieste o vodičský preukaz a hrozí mu pokuta do výšky 800 eur a zákaz šoférovania na tri roky.

„Policajti diaľničného oddelenia sa sporadicky stretávajú s hazardérmi, ktorí ohrozujú rýchlou jazdou nielen svoj život a zdravie, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Tento vodič zjavne nemá žiadne zábrany. Za lásku k rýchlej jazde len niekoľko minút pred kontrolou pri Nitre už jednu pokutu zaplatil na Donovaloch," konštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Od prvého bozku rovno k vyzliekaniu
Milujete adrenalín? Jazda na tejto šmykľavke vás môže stáť život
Youtube za poplatok?
Rekord Youtubu a hit Instagramu
Ako nakupuje prezident?
Futbalové preteky Facebooku, Twitteru a Googlu
Chlapi, toto je pre vás!

Komentáre