Život

Emma Watsonová si chce dať ročnú pauzu od herectva

"Dôvod vás možno prekvapí. Slávna herečka sa chce venovať knihám a feminizmu."

Tomáš Kušnír, 16. marca 2016 9:00
Na archívnej snímke britská herečka Emma Watsonová. Foto: TASR/AP
Emmu Watsonovú poznajú diváci najmä z čarodejníckej ságy Harry Potter, v ktorej stvárnila bystrú Hermionu Grangerovú. Spolu s priateľmi Harrym a Ronom zažili na čarodejnickej škole Rokfort mnohé dobrodružstvá. Hlavným protagonistom priniesla séria z pera J. K. Rowlingovej celosvetový úspech. Samotná Emma Watsonová sa už odmalička pohybovala vo svete herectva.

Dnes je tomu ale inak. Dvadsaťpäťročná herečka si chce oddýchnuť od filmového priemyslu. V rozhovore pre papermag.com uviedla, že chce pracovať na svojom rozvoji a feminizme. Watsonová je veľvyslankyňou dobrej vôle OSN. Jej úlohou je prispievať k zrovnoprávneniu mužov a žien. Svoju energiu chce teda venovať aj tejto funkcii.

Od učenlivej Hermiony sa neodosobní stopercentne. Chce prečítať jednu knihu týždenne. "Rozmýšľala som nad rodovými štúdiami, potom si ale uvedomila, že som sa veľa naučila práve rozhovormi s ľuďmi a čítaním," prezradila britská herečka.

Do školy sa nevráti


Pred dvoma rokmi ukončila štúdium anglickej literatúry na Brownovej univerzite. Aj napriek túžbe po ďalšom vzdelávaní sa nechce vrátiť do školských lavíc. Namiesto toho by rada počúvala ženy po celom svete. Pozrite si jej prejav v rámci kampane HeForShe.


Pýtate sa, čo ju tak veľmi fascinuje na feminizme? Herečka, známa tiež z filmov Môj týždeň s Marilyn, To je koniec! alebo Noe, pokladá za najdôležitejšie to, že o sebe prestala pochybovať. "Je skutočne oslobodzujúce a posilňujúce, že tá sebakritika zmizla. Zapojením sa do feminizmu som si vytvorila v hlave bublinu, kde dokážem bojovať s negatívnymi myšlienkami," prezradila Emma Watsonová.

ODPORÚČAME TIEŽ:
LIKE DŇA: Pokojné hranice krajín
VIAC MŔTVYCH AKO ŽIVÝCH: Z Facebooku bude najväčší virtuálny cintorín
Mykológovia označili vlaňajšiu hubársku sezónu za najhoršiu v histórii
LIKE DŇA: Zvedavé psie ňufáky

Komentáre