Život

Deň pred oslavami SNP sa začne obnova štadióna na Štiavničkách

"Uviedol to primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko s tým, že na stole už má na tento slávnostný akt pozvánku."

TASR, 23. augusta 2019 9:00
Na snímke atletický a futbalový štadión na banskobystrických Štiavničkách. Foto: TASR
Banská Bystrica 22. augusta (TASR) - Rekonštrukcia atletického a futbalového štadióna na banskobystrických Štiavničkách sa začne v najbližších dňoch. Poklepanie základného kameňa bude 28. augusta, deň pred celoštátnymi oslavami SNP v Banskej Bystrici. Uviedol to primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko s tým, že na stole už má na tento slávnostný akt pozvánku.

"Ešte vlani v decembri vláda schválila pre Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica, respektíve pre ministerstvo obrany, 12 miliónov eur na kompletnú rekonštrukciu štadióna. Vznikne hypermoderný areál spĺňajúci všetky kritériá na podujatia najvyššieho rangu vrátane letného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) 2021," konštatoval vo štvrtok podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Ako spresnil riaditeľ organizačného výboru EYOF 2021 Peter Korčok, zároveň zástupca atletického zväzu, vyčlenenie finančných prostriedkov v decembri 2018 nesúviselo s EYOF. Vníma to ako vyvrcholenie sedemročného snaženia.

"Veľmi sa tešíme, že aj atletika bude mať národný atletický štadión na Slovensku, ktoré sú bežné v rámci európskych krajín. Je to práve Vojenské športové centrum Dukla, ktoré má viac ako 50-ročnú úspešnú tradíciu."

"Atletický štadión bude aj futbalový, využívaný tak, ako doteraz, teda pre významné športy. Podľa zmluvy má byť zrekonštruovaný do 18 mesiacov. Počíta sa s ním ako miestom, kde sa uskutoční otvárací ceremoniál EYOF 2021,"
reagoval pre TASR Korčok.

Komentáre