Život

Tipy na darčeky na poslednú chvíľu. Pre mamu, otca aj sestru

"Posledné dni pred Vianocami to bude v obchodoch boj. Na dlhé túlanie medzi regálmi už nie je čas. Poradíme vám preto, čo vybrať svojim blízkym. "

Katarína Bačová, 21. decembra 2016 8:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Lov vianočných darčekov je v plnom prúde. Vďaka internetu si môžeme objednať nové kúsky až domov, no horšie je, že často nevieme, čo vlastne blízkym vybrať. Webmagazín.sk vám preto prináša tipy na darčeky, ktoré dostanete na poslednú chvíľu aj v kamennom obchode. Tie z online sveta si zas ľahko vytlačíte doma a nemusíte tŕpnuť, či vám ich doručia do Vianoc.

Nezabúdajte však, že cena darčeku nie je priamo úmerná radosti z neho. Preto sa radšej zamerajte na to, čo by vašich blízkych naozaj potešilo. Alebo sa ich rovno spýtajte.

Pre mamu


Mamy majú pred Vianocami väčšinou najviac starostí. Upratujú, zdobia, varia, pečú a popritom si lámu hlavu nad tým, ako vás vianočným darčekom, čo najviac potešiť. Odplaťte ich snahu.

Po Vianociach si mamky rady oddýchnu, preto sú pre nich vhodné darčeky spojené s relaxom. Zaplaťte im masáž či kozmetickú procedúru, venujte lístky do divadla alebo kina. Stále sú v kurze aj antistresové maľovanky, ktorých ošiaľ sa spustil minulý rok. Pri vyfarbovaní si môžu perfektne zresetovať hlavu.

Alebo vašej mamulienke venujte kompiláciu jej obľúbených pesničiek. Pocit, keď si ich bude púšťať pri príprave nedeľného obeda, je na nezaplatenie.

Mamy však ocenia aj praktické darčeky. Šatkou či kvalitnými rukavicami nič nepokazíte. Hlavne jej nedávajte pod stromček kuchynské potreby a veci na upratovanie. Ibaže by si ich sama priala...

Po kozmetickej procedúre sa vaša mama bude cítiť krajšia a oddýchnutá. Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Pre otca



Väčšina otcov si vianočný zhon nepripúšťa k telu. Zadovážia stromček, postarajú sa o kapra a vychutnávajú, čo manželky napiekli.

Pri otcoch odporúčame odraziť sa od ich záľub. Rybárom, poľovníkom či milovníkom máp spravíte radosť jednoducho - vypozorujete, čo im vo výbave/zbierke chýba.

Nezabúdajte, že otcovia sú stále v duši malými chlapcami. Adrenalínový zážitok, či už ozajstný alebo vo virtuálnej realite, mu tiež prinesie nezabudnuteľné okamihy. Najlepšiu ponuku nájdete na internete. Do úvahy však treba brať aj fyzickú kondíciu a vek vášho otca.

Poslednou možnosťou môže byť aj fľaša kvalitného alkoholu. Otcovia sú predsa fajnšmekri.

Chodí váš otec rád na túry? Venujte mu ďalekohľad. Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo


Pre sestru


Sestru možno potešiť kozmetikou aj bižutériou, no tieto darčeky spravia radosť len na chvíľku. Skúste to tento rok spraviť inak. Potešte ju tým, po čom naozaj túži. Nezmienila sa náhodou, že by potrebovala novú žehličku na vlasy? Nespomínala, že by chcela ďalšiu knižku od svojej obľúbenej autorky? Alebo lístky na koncert? Nechodieva pravidelne na hudobný festival? Nekupuje si každý mesiac istý časopis? Možností je veľa, skúste sa trochu zamyslieť nad zvykmi vašej sestry a príde to.

Overeným zdrojom na tie najlepšie darčeky pre sestru sú jej kamarátky. Ak neviete nič vymyslieť, obráťte sa na ne.

Čo keby ste tento rok svojej sestre zaplatili vstupenku na obľúbený festival? Ilustračná snímka Foto: TASR/MTI


Pre brata


Muži sa čoraz viac venujú svojmu vzhľadu. O tých mladších to platí dvojnásobne. Skúste preto vybrať darček z tejto oblasti. Voňavka či súprava na holenie určite nikoho neurazí. Trendy sú aj drevené motýliky. Košeľa k tomu a z vášho brata je konečne gentleman. Ak brat cvičí, zaplaťme mu napríklad permanentku do fitka.

V súčasnosti sa chlapi radi zabávajú aj počítačovými hrami. Obľúbená je Fifa, NHL-ka aj množstvo ďalších. Všimnite si, čo už zbierka vášho brata obsahuje. S novým kúskom vám už poradí personál obchodu.

Okrem hier je pre gamerov vhodným darčekom aj nová výbava. Od slúchadiel až po špeciálnu hraciu myšku. Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok


Pre všetkých


Pyžamo a ponožky sú klasika, ktorá neomrzí. Ani kupujúcich ani obdarovaného. Tieto veci sa skrátka vždy zídu. Pri pyžame stačí odhadnúť správnu veľkosť a obľúbenú farbu či materiál. Pri ponožkách platí to isté. Navyše na nohách sa môžete odviazať. V posledných rokoch vzniklo mnoho firiem, ktoré svoj biznis postavili práve na ponožkách. Ľudové motívy, nápadné farby aj vzory dnes nie sú faux paus, ale štýl. Mnohé nájdete aj v darčekových baleniach, takže prijímateľa už na pohľad lákajú.

Ak chcete jedným darčekom potešiť celú rodinu, skúste spoločenskú hru. Rodinné stretnutia získajú celkom nový rozmer. A nikto sa nudiť nebude.

Spoločenské hry spoja celú rodinu. Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš


ODPORÚČAME TIEŽ:
Slováci a Vianoce: Aké tradície stále dodržiavame?
Nakupujete darčeky cez internet? Nezabudnite na opatrnosť
Chcete zvýšiť plat? Neriešte to na vianočnom večierku
Vianočnú výzdobu je možné vytvoriť z cestovín aj utierok

Komentáre