Život

Čím chceli byť slávne osobnosti v detstve?

"V detstve si vieme vysnívať akúkoľvek budúcnosť. George Clooney chcel hrať bejzbal, Oprah Winfrey lákalo herectvo."

Tomáš Kušnír, 6. januára 2016 10:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Webmagazin.sk
Už v predškolskom veku sa deti hrajú na spevákov, záchranárov alebo lekárov. Často snívajú o tom, že sa stanú slávnymi umelcami a dosiahnu rôzne vedecké úspechy. Aj napriek tomu, že niekedy sa sny nestanú skutočnosťou, majú svoj význam v motivácii a cieľavedomosti. Ak aj vaše dieťa sníva o hviezdnej kariére, no podľa vás je to nereálne, spomeňte si na tieto známe osobnosti.

Bill Gates


Bill Gates patrí k najbohatším ľuďom na svete. Viete, o čom sníval ako malý chlapec? Chcel sa stať biznismenom. V podstate sa mu to aj splnilo, keďže je spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft. V súčasnosti sa postupne zbavuje manažerských povinností a svoj čas a obrovský majetok venuje charitatívnym činnostiam.

Jennifer Lawrance


"Chcela som byť lekárkou, ale vždy som sa radšej prezliekla a hrala sa niečo. Stále som bola herečkou, uvedomila som si to však, až keď som sa ňou naozaj stala," povedala Jennifer Lawrance v rozhovore pre CNN. Predtým, než sa v štrnástich začala venovať herectvu, ju lákal aj svet medicíny. Jej mama prevádzkovala letné tábory a mladá Jennifer tam pracovala ako zdravotná sestra. Dvadsaťpäťročná herečka, známa zo série filmov Hunger Games, patrí v súčasnosti k najtalentovanejším mladým talentom v Amerike.

Oprah Winfrey


Televízny svet by bez Oprah Winfrey vyzeral úplne inak. Moderátorka, ktorá sa 25 rokov prihovárala divákom a vo svojej talkšou rozoberala rôzne spoločenské témy, snívala o kariére herečky. Toto prianie sa jej neskôr splnilo, pretože Steven Spielberg ju obsadil do svojho filmu The Color Purple, v ktorom stvárnila nebojácnu a odvážnu Sofiu. Neskôr si zahrala aj v iných filmoch, no svet si ju bude pamätať najmä vďaka jej relácii, ktorá zmenila životy mnohým ľuďom.



George Clooney


Amerického herca Georgea Clooneyho poznáte ako držiteľa Oscara a Zlatého glóbusu. Vedeli ste však, že v detstve miloval bejzbal? Tomuto športu sa aj aktívne venoval. Ako šestnásťročný bol v bejzbalovom tábore. Aj keď mu neponúkli zmluvu, údajne bol v tom dobrý. "Dokázal som chytiť všetko. Na strednej som bol skvelý poliar vo vonkajšom poli, hádzanie mi však nešlo," prezradil herec, ktorého poslednou veľkou úlohou bola Gravitácia z roku 2013.

Zdroj: time.com

ODPORÚČAME AJ:
Pôsty či redukčné diéty po sviatkoch? Zabudnite
Hviezdou Plesu v opere bude známy spevák Paul Young
Červené víno skončilo na košeli? Pokoj, nie je to koniec sveta
Google, Facebook, Twitter, či Pinterest: Všetci bilancujú rok 2015

Komentáre