Zdravie

Tipy na zmysluplné vianočné darčeky, aj pre tých, čo už všetko majú

"Darujte masáž v pohodlí domova alebo pomôcky, ktoré inšpirujú k praxi jogy a meditácie."

OTS, 12. decembra 2023 12:23
Foto: joga-obchod.sk
Tipy na darčeky na nás vyskakujú na všetkých kanáloch i z obchodov. Pripravili sme pre vás zopár tipov na darčeky, ktoré sú užitočné a potešia. Obdarovaní budú vďaka nim relaxovať a rozvíjať sa zároveň.

Doprajte svojim blízkym relax každý deň

Možno ste už zaznamenali aktuálny trend akupresúrnych podložiek. V skutočnosti sa jedná o prastarú metódu relaxu, ktorá pochádza z Indie. Túto podložku tu tradične nazývajú "bed of nails".

Masážou akupresúrnych bodov rozmiestnených po tele dosiahnete:
- relax tela i mysle,
- regeneráciu organizmu po fyzickej záťaži,
- prinavrátenie stratenej energie
- a mnoho ďalších benefitov.

Postačí 15 minút denne a masáž na podložke poskytne úľavu športovcom ako odmenu za dosiahnuté výkony. Unaveným rodičom dopraje zaslúžený oddych. A babka s dedkom si na podložke môžu poobede “schrupnúť”.


“Kvôli oblečeniu, ktoré nosíme a kontrolovanému prostrediu, v ktorom žijeme a pracujeme, už nemá naša pokožka toľko stimulov, koľko by potrebovala. Akupresúrna podložka predstavuje prirodzenú cestu, ako dávku týchto podnetov zvýšiť.” hovorí Jana Smažíková, zakladateľka pražského Yogacentra a majiteľka e-shopu.
“Pre náš Yogashop si nechávame vyrábať vlastné akupresúrne pomôcky s naším vyvinutým patentom, z prvotriednych materiálov tak, aby boli maximálne efektívne, dlho vydržali a boli bezpečné,” dodáva Jana.

Relax vďaka meditácii

Ďalším skvelým spôsobom, ako relaxovať je i meditácia. Častokrát odradí ľudí od meditácie telesný diskomfort alebo predsudky, že nedokážu usedieť alebo vypnúť hlavu. Nič z toho však, našťastie neplatí. Pri dlhšom sedení stačí siahnuť po kvalitnom meditačnom vankúši, vďaka ktorému zvýšite sed a predídete bolestiam chrbta. Viac o výhodách pravidelnej meditácie sa dozviete v článku: Čo je meditácia. Navyše meditačný vankúš poslúži aj ako doplnok alebo ďalšie sedenie pre hostí či deti. Ešte oň bude doma bitka.


Inšpirujte k pohybu vďaka podložke na cvičenie

Pilates, joga ale i ďalšie cvičenia v štúdiu si vyžadujú premyslený výber podložky. Napríklad pri dynamických cvičeniach a joge, ako je vinyása, aštanga alebo power joga vsaďte na pevnú podložku, ktorá je stabilná, dobre drží na podlahe, nenaťahuje sa, a hlavne sa nešmýka. Správnou voľbou budú protišmykové podložky alebo dizajnové podložky, ktoré majú spodnú vrstvu z kaučuku.


Jemnejšie štýly jogy, ako je hatha, jin joga, relaxačná joga či joga pre tehotné alebo seniorov si vyžadujú zvoliť mäkšiu a hrubšiu podložku, tj. 5 mm a viac. Vďaka týmto vlastnostiam sa minimalizujú bolesti kĺbov pri dlhších výdržiach v pozíciách a je proste komfortnejšia. V tomto prípade môžete vybrať napríklad podložku Natural Eco Comfort.


Ak by ste chceli potešiť drobnosťami, prírodnou ajurvédskou kozmetikou alebo urobiť radosť doplnkami či jogovými pomôckami, pozrite si aj ďalšie vianočné inšpirácie.

Komentáre