Zdravie

Tieto potraviny vás v roku 2015 urobia krásnou a zdravou

"Slávne osobnosti majú každý rok nové nápady, ako ostať krásnymi a zdravými. My sme sa rozhodli nimi inšpirovať, a preto vám prinášame štyri tipy na potraviny, ktoré to dokážu za vás."

Diana Vaculová, 21. januára 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: inkanatural.com


Príroda aj v tomto roku pomôže vášmu zdraviu a kráse. Stačí, ak si zakúpite a ak budete pravidelne jesť nižšie uvedené superpotraviny. Množstvo vitamínov, ktoré obsahujú zaručene pomôžu vášmu organizmu.

Počuli ste o chlorelle?


Ak nie, tak spozornite, lebo táto jednobunková sladkovodná riasa dokáže divy. Obsahuje vitamíny skupiny B, kyselinu listovú a železo, zároveň pôsobí pozitívne na vašu tráviacu sústavu, srdcovo-cievny a nervový systém. No a ak po žúrke skončíte s opicou, nezúfajte, vďaka množstvu antioxidantov, ktoré obsahuje, vám môže pomôcť aj s ňou.

Sacha inchi


Neviete, čo si dať na raňajky? Potom vyskúšajte Sacha inchi, ktoré obsahujú množstvo bielkovín, vďaka čomu vás výborne zasýtia. No nebojte sa, to nie je jediné, prečo by ste o nich mali vedieť. Obsahujú totiž aj obrovské množstvo omega mastných kyselín, vlákniny či antioxidantov, vďaka čomu sú semená tejto rastliny kľúčom k zdravému metabolizmu. Okrem toho pôsobia výborne aj na mozog, srdcovocievny systém či proti zápalom. Takže budete nielen zdravé, ale aj múdre. No a ako ich konzumovať? To je len a len na vás, môžete si ich dať pečené, varené aj pražené.

Liečivé huby


No nie len tak hocijaké. Reč je o hubách s názvom Čaga. Ak patríte k ľuďom, ktorí sa radšej spoliehajú na prírodné liečenie, než na farmaceutický priemysel, potom je to tá správna huba pre vás, pretože je to známy životabudič. Vďaka množstvu enzýmov, minerálov, flavonoidov, vitamínu B či jedinečnej kyseliny pantoténovej, ktoré obsahujú perfektne posilnia váš tráviaci systém a činnosť nadobličiek. Sú však veľmi vzácne a vyskytujú sa v prírode len veľmi zriedkavo.

Moringa


Počuli ste niekedy o Moringe? Možno vám napadne Moringový olej, ktorý sa môže používať aj na vonkajšie účinky a vďaka ktorému budeme mať nádherné vlasy, nechty i pokožku. No nemyslite si, že to je všetko, čo dokáže. Moringa je priam zázrak prírody, patrí medzi živinami najbohatší strom, nehovoriac o množstve aminokyselín, minerálov a vitamínov, ktoré obsahuje. Tie dopomôžu vašej imunite, krvnému tlaku, ale pôsobia aj proti stresu či únave.

ODPORÚČAME AJ:
Superpotravina, ktorú nájdete v každom zelevoci, vás dobije vitamínmi
Chcete schudnúť? Tieto potraviny vám určite pomôžu
BUDEM MAMOU: Mesiac som žila v tom, že to bude chlapec. Omyl
Rozmrazujete mäso v stojatej vode pri izbovej teplote? Nerobte to
Neuveriteľná príčina rakoviny: Jednoducho smola

Komentáre