Technológie

TAG Heuer Meridiist II, luxusný telefón zo Švajčiarska

"TAG Heuer Meridiist II je druhá generácia telefónu vyrobeného z prestížnych materiálov a vstavaným kontaktom na concierge služby. Celkovo bude v predaji 16 jeho variácií."

Erik Stríž, 15. októbra 2013 14:00
TAG Heuer Meridiist II Foto: TAG Heuer


Je pre vás dôležité to, ako telefón vyzerá, z akých materiálov je vyrobený alebo to, aké obsahuje funkcie? Do sveta, v ktorom sa medzi sebou bijú Samsung, Apple, HTC a Sony, vstupuje niekto celkom odlišný - výrobca prémiových hodiniek TAG Heuer.

TAG Heuer Meridiist II Foto: TAG Heuer
TAG Heuer má tradíciu v prvom rade vo výrobe prvotriednych hodiniek pre náročného zákazníka, ktorý si okrem špičkového dizajnu potrpí aj na to, ako sa výrobca jeho hodiniek prezentuje v médiách. Preto TAG Heuer nie je centrom pozornosti bulvárnych médií a nie je nosený na rukách kontroverzných celebrít. Svoju zručnosť však výrobca dokazuje aj na poli mobilných telefónov, ktorých za posledné roky predstavil hneď niekoľko. Tentokrát však TAG Heuer nepredstavuje telefón s potenciálom smartfónu, ale druhú generáciu prestížneho modelu Meridiist.

16 verzií jedného telefónu


TAG Heuer Meridiist II sa predáva celkovo v 16 základových variantoch, pričom každý jeden z nich je nositeľom iných materiálov zadného krytu a detailov. Kto by si však rád doprial individuálny prístup, má možnosť vybrať si v butikoch výrobcu vlastnú kombináciu farieb a materiálov.

Zafír, koža a oceľ


Displej bez upresnených technických parametrov je farebný, avšak nereaguje na dotyk. Na ovládanie telefónu sa využíva iba klasická telefónna klávesnica s kovovými tlačidlami. Displej je chránený zafírovým sklom, ktorý je odolný proti jemnému poškodeniu, telo zariadenia je vyhotovené z ocele a uplatnenie našla aj koža. Práve jej použitie v mobilných telefónoch je veľmi atraktívne, pretože dodáva zariadeniu o niečo osobnejší charakter.

TAG Heuer Meridiist II Foto: TAG Heuer
Len pre zaujímavosť dodávame, že koža použitá na telefóne Meridiist II prechádza špeciálnym výberovým postupom, pričom tie “menej kvalitné” kože sa posúvajú ďalej do automobilového priemyslu. Výrobca aj týmto odôvodňuje enormnú cenu telefónu - až 3 900 EUR!

Meridiist nie je smartfón


TAG Heuer už v minulosti objavil potenciál operačného systému Android, avšak v prípade modelu Meridiist II tento systém nevyužil. Meridiist II je tak opäť iba jednoduchým telefónom bez možnosti inštalácie aplikácií. Aj keď sa to môže zdať bežnému zákazníkovi veľmi nelogický krok, v skutočnosti má svoje opodstatnenie. Za posledné mesiace sa do médií dostalo pomerne veľa správ o tom, ako sú naše každodenné komunikačné kanály sledované a keď niekto sedí na rozpočte niekoľko stoviek tisíc alebo dokonca miliónov eur, ten ocení vyššiu bezpečnosť.

TAG Heuer Meridiist II Foto: TAG Heuer
Za cenu 3 900 EUR si zákazníci nekupujú iba prestížny mobilný telefón, ale aj prvotriedne concierge služby. Práve tie sú pre mnohých oveľa hodnotnejšie, než samotný oceľovo-koženo-zafírový telefón. Ktorý iný výrobca mobilných telefónov vám na požiadanie rezervuje lístky v opere alebo letenky do Abu Dhabi?

Komentáre