Technológie

Svetová výstava Cosmos Discovery otvorí svoje brány už o pár dní

"Premiéru bude mať 12. septembra 2016 o 14. hodine v Incheba Expo Bratislava!"

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 7. septembra 2016 13:49 Na svetovej výstave o kozmonautike Cosmos Discovery prežijete naozajstné príbehy hrdinov, uvidíte stovky originálnych exponátov.
Usporiadateľská agentúra JVS GROUP obohatila koncept výstavy aj o zaujímavé informácie, historické súvislosti a exponáty mapujúce kozmický výskum na Slovensku. Vďaka spolupráci so SOSA (Slovenská organizácia pre vesmírne aktivity) uvidíte projekt prvej slovenskej družice, ktorá bude onedlho vypustená na obežnú dráhu okolo Zeme.
Na svetovej výstave o kozmonautike Cosmos Discovery prežijete naozajstné príbehy hrdinov, uvidíte stovky originálnych exponátov Foto: JVS Group

Každý návštevník uvidí stovky exponátov mapujúcich vývoj pilotovaných kozmických letov od historického začiatku až k súčasným a plánovaným misiám. Výstava je rozdelená do 10 galérií, v ktorých návštevníci uvidia viac ako 200 originálnych artefaktov z vesmírnych misií USA a ZSSR, reálne modely rakiet a raketoplánov a unikátne dobové dokumenty.

Návštevníci uvidia ruský Sputnik, psa Lajku, americkú opicu Enosa, príbeh Jurija Gagarina - prvého človeka v kozme, či americkú raketu Mercury. Nemôžu chýbať lunárne výpravy programu Apollo, vrátane mesačného vozidla, v ktorom americké posádky podnikali svoje prieskumné cesty na Mesiac, ale taktiež ruské mesačné vozidlo Lunochod. Rovnako pestrá je aj prehliadka kozmických skafandrov a ďalšie výstroje od najstarších až po najnovšie modely prispôsobené dlhodobému pobytu na orbitálnych staniciach. Návštevníkov určite zaujme obrovský model rakety Saturn alebo tri originálne časti ruskej lode Sojuz.
Foto: JVS Group

Najväčšiu pozornosť však určite právom upútajú časti kozmických lodí a vesmírne stanice, či originálne zariadenie z riadiaceho strediska v Houstone. Do mnohých z nich budú môcť návštevníci nahliadnuť a preskúmať ich vybavenie vo vnútri.
Foto: JVS Group

Odborníci ocenia originálne časti motora F1 z rakety Saturn, ktorá vyniesla americkú loď Apollo na Mesiac. Vďaka výstave Cosmos Discovery tento motor opustí hranicu USA po prvýkrát.

Fanúšikov čaká aj rozsiahla interaktívna playzóna Cosmocamp, kde si vyskúšajú náročný výcvik kozmonautov, či najnovšie 3D technológie.
Celá výstava je okrem prehľadných popisov vybavená aj zvukovým sprievodcom (audioguidom), ktorý každý návštevník obdrží pri vstupe zdarma.
Foto: JVS Group

Čaká Vás skvelá zábava, ale aj veľa nových poznatkov pre celú rodinu.
Otvorenie výstavy pre verejnosť: od 12. septembra o 14:00 hod
Otváracie hodiny výstavy: po-ne 09:00-20:00
Viac informácií na www.cosmosdiscovery.sk
Vstupenky v predpredaji siete ticketportal alebo na www.ticketportal.sk.

Komentáre