Technológie

Hudobná aparatúra zabudovaná do obrazu

"Obrazy Soundwall majú v sebe zabudované reprodutory a Wi-Fi pripojenie, aby z nich bolo možné prehrávať hudbu. "

Erik Stríž, 18. marca 2014 10:00
Bezdrôtový reproduktor Soundwall Foto: Soundwall.co


Prívlastok “smart” je dnes už takmer všade. Je to pochopiteľné, že veľké i menšie spoločnosti sa snažia o to, aby bol ich nový produkt prepojiteľný s množstvom iných zariadení a v tejto súvislosti je akceptovateľný aj celkom nový prístup k umeniu. Tomu umeniu, ktoré nevyhnutne potrebuje plátno a rám.

Bezdrôtový reproduktor Soundwall Foto: Soundwall.co

Maľby, kresby a fotografie sú v prípade zariadenia Soundwall doplnené o modernú techniku, ktorá mu umožňuje spájať sa s mobilnými telefónmi, tabletmi alebo inými hudobnými prehrávačmi cez Wi-Fi. Toto spojenie je potrebné na to, aby sa do Soundwallu streamovala hudba a tá sa následne reprodukovala cez vstavanú malú aparatúru.

Bezdrôtový reproduktor Soundwall Foto: Soundwall.co

Reproduktor, batéria a vôbec celé príslušenstvo potrebné k reprodukcii hudby je vstavané priamo do rámu, je akoby v obraze samotnom. Majitelia bytov citliví na dodržiavanie jednoduchého interiérového dizajnu určite ocenia, že sa im po miestnosti nebudú váľať káble alebo reproduktory samotné. Návštevník bude počuť hudbu, ale nebude schopný rozpoznať, odkiaľ prichádza.

Bezdrôtový reproduktor Soundwall Foto: Soundwall.co

Reproduktor v ráme má menšie rozmery, preto nie je schopný podávať také výkony, ako veľký subwoofer. Výrobca však na svojich stránkach upozorňuje aj na to, že sa k tomuto kompletu dajú pripojiť aj externé reproduktory a tak zväčšiť “silu” zvukovej kulisy. Zaujímavosťou je, že okrem platforiem iOS a Android toto zariadenie spolupracuje s hudobnými prehrávačmi Sonos, ktoré patria vo všeobecnosti k tým najlepším na svete.


Soundwall sa vyrába vo viacerých verziách s rôznymi veľkosťami, každý jeden kus je testovaný samostatne a vyrába sa ručne v americkom Colorade. Zákazník si môže vybrať aj konkrétnu maľbu alebo fotografiu.

Komentáre