Technológie

Náramok sledujúci váš pohyb a aktivity

"Sony SmartBand SWR10 je nenápadné elegantné zariadenie, ktoré spoločne s vaším smartfónom sledujú vašu dennú aktivitu. Toto sledovanie má však pozitívny cieľ. "

Erik Stríž, 10. júna 2014 14:00
Digitálny náramok Sony SmartBand Foto: Sony


Activity tracker je všeobecné označenie zariadení, ktoré sledujú vaše denné aktivity, predovšetkým tie so športovým podtextom. V ponukách predajcov môžete nájsť nepreberné množstvo rôznych modelov, dizajnov a aj funkcií, ktorými disponujú. My sme mali možnosť vyskúšať jeden z tých, ktoré sú na prvý pohľad jednoduchšie a k plnohodnotnej činnosti potrebujú byť spojené so smartfónom. Sony SmartBand SWR10.

Digitálny náramok Sony SmartBand Foto: Sony

Nielen pre športovcov


Typické použitie SmartBand sa netýka iba športových aktivít, ale celkového prežívania dňa. Sleduje počet krokov, ktoré prejdete, koľko z nich ste bežali a aké množstvo kalórii sa pritom spálilo. V spojení s mobilnou aplikáciou Lifelog máte možnosť sledovať aj to, koľko času denne strávite pasívnymi činnosťami, ako dlho a často komunikujete prostredníctvom smartfónu alebo si môžete nastavovať denné ciele. Veľmi pekná prezentácia schopností tohto malého náramku a mobilnej aplikácie Lifelog je zobrazená na videu nižšie.


Žiadne zbytočnosti, cieľom je efektivita


Po technickej stránke je SmartBand zariadenie, ktoré nebude snom zarytých fanúšikov prémiovej techniky. Gumený náramok je veľmi jednoduchý a sám o sebe nehovorí nič o tom, čo skrýva pod vodotesným obalom. Na spodnej strane náramka je priestor pre umiestnenie malej nenápadnej bielej krabičky. Tá je dlhá asi tri centimetre a z profilu má iba o niečo väčšie rozmery, ako konektor microUSB. Aj ten sa na tomto zariadení nachádza, slúži na nabíjanie náramku. Na jedno nabitie vydrží asi päť dní.

Digitálny náramok Sony SmartBand Foto: Sony

Zariadenie ovládate iba pohybom a jedným tlačidlom na boku. Spoliehať sa nemôžete na displej, informačný charakter má iba trojica bielych diód vedľa hlavného ovládacieho tlačidla. Avšak práve preto, že sa na SmartBande nenachádza žiadny displej, dokáže fungovať na jedno nabitie tak dlho.

Sony SmartBand vo svojom malom tele obsahuje senzor pohybu, zrýchlenia a polohy, vibračný mechanizmus (vibruje pri každej notifikácii z mobilu) a spojenia Bluetooth, NFC a microUSB.

Digitálny náramok Sony SmartBand Foto: Sony

9 farebných verzií, jedna technická úroveň


Sony SmartBand sa predáva vo viacerých farbách, z nich pôsobí najelegantnejšie práve čierna, ktorú sme mali možnosť vyskúšať aj my. V čiernom prevedení je náramok veľmi nenápadný, pôsobí decentne a vôbec nepúta pozornosť okolia. Avšak pokiaľ by ste chceli, aby sa vaši priatelia zaujímali o to, čo ste si práve kúpili, potom máte možnosť vybrať si jednu z pestrých neónových farieb - fialovú, žlto-zelenú alebo oranžovo-ružovú a ďalších päť kombinácií.

Dobrou správou je aj to, že SmartBand funguje aj v spolupráci s inými telefónmi, než tými od Sony. Vyžaduje sa jedine operačný systém Android 4.4 a novší a technológia Bluetooth 4.

Komentáre