Technológie

M7 je vstupenkou do sveta prémiového zvuku

"Samsung vstupuje do sveta prémiovej audiotechniky bezdrôtovým reproduktorom Shape M7 s veľmi atypickým vzhľadom. "

Erik Stríž, 7. januára 2014 10:00
Samsung Shape M7 Foto: Samsung


V minulom roku sme sa dočkali veľkého množstva reproduktorov, ktorých výnimočnosť tkvela v netradičnom dizajne. Veľmi nás zaujali produkty od harman/kardon, JBL alebo aj od menej medializovaného Sonosu. K nim a mnohým ďalším špičkovým výrobcom by sa teraz mohol pridať aj Samsung so svojím modelom Shape M7. Ide o špecialitu pre ľudí, ktorí preferujú nielen kvalitný zvuk, ale aj jedinečné dizajnové spracovanie audiotechniky a dokonca by mohla konkurovať zabehnutým prémiovým výrobcom pomerne agresívnou cenovou politikou.

Samsung Shape M7 Foto: Samsung

Výborný iluzionista


Shape M7 sa chce tváriť, že má po celom svojom obvode reproduktory a túto víziu podporuje perforovaním stien. V skutočnosti nie je nositeľom toľkých reproduktorov, ale tie existujúce využíva v čo najefektívnejšej miere. Obsahuje dva takzvané tweeteri pre sprostredkovanie vyššie položených tónov a jeden hlavný pre basovú zložku. Kvalitou interpretácie zvukov by sa mal vedieť vyrovnať značkám, ktoré sú vo svete prémiovej audiotechniky považované za štandard. To nie je vôbec ľahká úloha, pretože skutoční hudobní fajnšmekri sú citliví aj na najmenšie nedostatky v reprodukcii zvuku.

Samsung Shape M7 Foto: Samsung

Kompletná zbierka technológií


Samsung vybavil svoj hi-end reproduktor zbierkou moderných komunikačných štandardov, na čele ktorých stojí bezdrôtový Bluetooth a “dotykové” NFC. Samozrejme, zariadeniu nechýba podpora pre klasický káblový AUX. Na stene s ovládacím panelom nachádzame indikačné diódy so soft-touch tlačidlami, hlavný vypínač zvuku a kruhový ovládač hlasitosti. Samsung sa snažil čo najviac redukovať potrebu mechanických ovládačov, čo sa mu aj podarilo.

Samsung Shape M7 Foto: Samsung

Dve možnosti uloženia


Zaujímavosťou je, že bezdrôtový reproduktor Shape M7 nemá iba jednu východziu polohu umiestnenia. Dá sa používať takpovediac “naležato”, kedy je stena s ovládacím panelom otočená smerom k stropu miestnosti. Druhá poloha je podmienená využitím stojana, ktorý potom celé zariadenie udržiava v pozícii na stojato. Vtedy je stena s ovládacím panelom nasmerovaná do boku.

Konkurovať začne tento rok


Bezdrôtový reproduktor Samsung Shape M7 sa začne predávať v Spojených štátoch v priebehu tohto roka za cenu 399,99 dolárov, čo je v porovnaní s podobnými a konkurenčnými produktmi prijateľná čiastka. Ak si zákazník zakúpi dva takéto reproduktory, môže ich mať spoločne zosynchronizované a užívať si tak ešte intenzívnejší zážitok z počúvania hudby. Nanešťastie je vtedy potrebné pripočítať ešte ďalších takmer 50 dolárov za Samsung Hub, ktorý synchronizovaným reproduktorom umožňuje využitie ich stereoskopického efektu.

Komentáre