Technológie

Dajte zbohom veľkým klávesniciam, túto zrolujete ako papier

"Je malá, ľahká, s malou batériou vydrž až tri mesiace a po zložení sa vojde aj do listovej kabelky. Táto klávesnica poteší všetkých, ktorí na svojom mobile alebo tablete veľa píšu."

Erik Stríž, 29. septembra 2015 12:00
LG Rolly Keyboard Foto: LG
Bezdrôtové klávesnice zažívajú veľmi dobré obdobie. S érou tabletov a veľkých smartfónov rastie záujem po kompaktných hardvérových klávesniciach, s ktorými možno písať aj dlhšie texty.

Zásadnou inováciou bolo uvedenie klávesníc, ktoré boli zabudované priamo do tela tenkých obalov na tablety. Stačí iba niekoľko pohybov na to, aby ste z tabletu spravili plnohodnotný pracovný nástroj na písanie článkov, navyše všetky tablety so systémom Windows alebo Android podporujú pripojenie myšky. S trochou šťastia môžete mať už za 50 eur niečo, čo vám vo väčšine potrieb nahradí tradičný notebook.

LG Rolly Keyboard Foto: LG
So zaujímavou inováciou prišla značka LG, ktorá teraz začína predávať svoju Rolly Keyboard. Táto klávesnica je malá, ľahká, s počítačom, tabletom a mobilom sa spája cez bezdrôtový Bluetooth a dá sa zrolovať. Doslovne. Každý riadok tlačidiel je s ostatnými spojeným elastistickým prúžkom, vďaka čomu je možné zo štandardne veľkej klávesnice spraviť kvádrik s výškou a šírkou asi tri centimetre. Dĺžka klávesnice ostáva rovnaká, ale v zloženom stave sa vojde prakticky kamkoľvek - aj do malej kabelky.

Rolovateľná klávesnica je dobrou voľbou pre tých, ktorí už pre svoj tablet majú kryt alebo z akéhokoľvek dôvodu nechcú používať klávesnicu v obale. Takto získajú klávesnicu, ktorú môžu pripojiť prakticky ku každému modernému zariadeniu, nielen k jednému tabletu.

LG Rolly Keyboard Foto: LG
Užitočnou funkciou rolovateľnej klávesnice je jej schopnosť udržať aj tablet ako v stojane. Razom tak z neho spravíte skutočný notebook s optimálne nakloneným displejom. Stojan je spracovaný tak, aby vedel udržať menšie aj väčšie tablety. Navyše, v jednej chvíli je možné klávesnicu spojiť s dvomi zariadeniami. Písať tak môžete pohodlne na mobile aj tablete, stačí pri zmene zariadenia využiť kombináciu tlačidiel Fn+D.


Zdroj: youtube.com

Klávesnica je vyrobená z moderného plastu, ktorý je odolný pred ľahším poškodením. Napájaná je klasickou batériou typu AAA, nedá sa teda dobíjať cez štandardný microUSB konektor. Nepovažujeme to ale za nevýhodu, pretože na jednu takúto batériu dokáže malá Bluetooth klávesnica fungovať veľmi dlhý čas - až tri mesiace.

Zdroj: tlačová správa LG Electronics


ODPORÚČAME AJ:
Najtenšie telefóny na svete vás svojou hrúbkou prekvapia
Tieto smart hodinky sa stanú bestsellerom
Prestížny výrobca hodiniek predviedol smart náramok
Vzniká náhrada počítačovej myši, volá sa Flow a sleduje pohyby rúk
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie

Komentáre