Technológie

Ultrabook VAIO Duo 13 ponúka 16 hodín práce bez nabíjačky

"Veľa ľudí si do zamestnania nosí vlastný notebook a občas ich možno otravuje, že musia nosiť kompletné príslušenstvo. Zmeniť to môže ultrabook Sony VAIO Duo 13."

Erik Stríž, 29. augusta 2013 6:00
Sony Vaio Duo 13 Foto: Sony
Tento priemerne veľký 13-palcový ultrabook plní funkciu pracovného nástroja, ktorý svojich majiteľov nenechá vďaka svojmu výkonu v nelichotivej situácii pred klientom, zároveň je multimediálnym tabletom ideálnym na prezentácie. Tejto konvertibilite vďačí konštrukcii, ktorá z neho robí hybrid tabletu a ultrabooku.

Sony Vaio Duo 13 Foto: Sony

V prvom rade dobrý displej


Full HD displej s uhlopriečkou 13,3 palcov a špeciálne pero pre využívanie poznámkových a grafických aplikácií. To je základ, ktorý ocení každý jeden potencionálny majiteľ nového notebooku. Obraz je pri tejto uhlopriečke a rozlíšení extrémne jemný a detailný, sledovanie videa v režime 1:1 sa stáva zážitkom a práca s interaktívnymi online aplikáciami nadobúda celkom nový rozmer. O hraní hier určených pre tablety ani nehovoriac. Širokouhlý Full HD LED displej využíva technológiu TRILUMINOS Display for mobile poskytuje širšiu paletu farieb, na displeji tak uvidíte viac odtieňov každej farby.

Fotoaparát s pridanou hodnotou


Kvality displeja oceníte aj pri prehliadke fotografií, ktoré odfotíte 8-megapixlovým fotoaparátom s obrazovým snímačom Exmor RS for PC a automatickým zaostrovaním. Fotoaparát dokáže ostro zosnímať aj husto natlačené texty, či poznámky na tabuli, za čo vďačí aplikácii „CamScanner“ a funkcii optického rozpoznávania znakov (Optical Character Recognition). Vďaka tejto službe dokáže VAIO Duo 13 pretransformovať text z obrázku na dokument vo Worde. Toto určite ocenia ľudia z biznisu, ale aj študenti.

Sony Vaio Duo 13 Foto: Sony

Internet aj bez Wi-Fi


Zaujímavé je, že Sony vybavilo svoj hybridný ultrabook aj 3G a 4G pripojením. Na spodnej strane ultrabooku nájdete slot na zmenšenú verziu SIM karty, v systéme potom už len zadáte jej PIN kód a môžete surfovať po internete aj bez Wi-Fi. Význam tohto riešenia ocenia predovšetkým ľudia, ktorí potrebujú byť neustále online kvôli práci.

Dobrý notebook verzus extra výkonný tablet


Do hybridného ultrabooku Sony vložilo procesory triedy Intel Core i, najvyšší možný model je i7. V kombinácii so systémom Windows 8, 8 gigabajtovou pamäťou RAM, grafickým procesorom Intel HD Graphics 4400 a technológiou Intel Turbo Boost sa z tohto hybridu stáva skutočne výkonný notebook a extrémne výkonný tablet. Ako tablet dokonca nemá ani tak veľa konkurentov, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Na trhu je iba niekoľko tabletov, ktoré by popri 13-palcovom Full HD LED displeji a systéme Windows 8 ponúkli tak vysoký výkon.

Sony Vaio Duo 13 Foto: Sony

Škoda tej ceny...


Z hybridného zariadenia Sony VAIO Duo 13 sa stáva veľmi dobrá voľba pre technologických nadšencov a ľudí, ktorí potrebujú niekoľko typov zariadení s enormnou výdržou batérie. Snáď jediným nedostatkom tohto zariadenia je jeho cena, ktorá sa pohybuje na úrovni vyššej ako jeden a pol tisíca eur.

Komentáre