Technológie

Notebook do každej modernej firmy

"Notebook Lenovo Thinkpad Edge možno nevyniká dizajnovými vychytávkami, ale keď ho dostanete do rúk, milo vás prekvapí. Ide o jeden z mála poctivých notebookov s optickou mechanikou."

Erik Stríž, 18. novembra 2013 14:00
Jednoduchý dizajn s krytmi z príjemných materiálov Foto: Lenovo


Lenovo ThinkPad S440 je v prvom rade firemný notebook pre každodenné použitie. Tak to uvádza na svojich stránkach aj samotný výrobca. Tomuto charakteru musí zodpovedať aj veľkosť a hmotnosť notebooku, pretože nemožno očakávať, že aktívni zamestnanci budú notebook využívať iba na jednom mieste. Lenovo ThinkPad Edge E531 určite tieto požiadavky spĺňa - má rozmery štandardného 15-palcového notebooku a hmotnosť 2,43 kg.

Lenovo Thinkpad Edge je vybavený aj čoraz menej využívanou optickou mechanikou Foto: Lenovo

Výborný obraz aj zvuk


15-palcový displej má Full HD rozlíšenie 1920×1080 pixelov a antireflexnú vrstvu s vynikajúcim obrazom. Kresbu má veľmi detailnú a čistú, so sýtymi farbami a ostrými kontrastmi.

Dobrý obraz ocenia grafici, dizajnéri, architekti a ľudia pracujúci s obrazovým materiálom, avšak Lenovo nezanedbalo ani interpretáciu zvuku. Tá je rovnako ako obraz vyššej kvality, stereo reproduktory sú nositeľmi technológie Dolby Advanced Audio a reprodukcia viaczložkovej hudby je skutočne impozantná.

Lenovo sa nechváli renomovanými audio značkami a špeciálnymi technológiami aktívneho spracovania zvukov, napriek tomu k nemu nebudete potrebovať pripájať externé reproduktory. Zaujímavosťou je, že notebook dokáže pomerne presvedčivo vytvárať aj 3D zvukovú kulisu.

Nové hry alebo práca s grafikou, aj na to je dobrý Thinkpad Edge Foto: Lenovo

Vysoký výkon aj pre potreby grafikov


Moderné notebooky a ultrabooky sú už prakticky všetky výkonné a je ich možné používať aj na grafické práce. Lenovo ThinkPad Edge je ale akoby primárne určený práve na tento typ práce. Zákazníkovi je v prípade modelu Edge E531 ponúknutý výkonný procesor Intel Core i3 s grafikou Intel HD Graphics 4000. Operačná pamäť RAM DDR3L má veľkosť 4 GB, harddisk má kapacitu 500 GB a súčasťou výbavy je aj DVD mechanika.

Súčasťou výbavy notebooku je aj spojenie Bluetooth, päťbodový touchpad, červený joistick "trackpoint", HD 720p webkamera, čítačka odtlačkov prstov, batéria s výdržou šesť hodín, vodeodolná šesťriadková klávesnica, čítačka pamäťových kariet a USB 3.0 port. Notebooky série Edge sú vybavené operačným systémom Windows 7, ktorý je stále oceňovaný najmä v prostredí biznisu pre jeho univerzálnosť.

Lenovo Thinkpad Edge je vďaka farebným krytom zaujímavý aj pre moderné firmy podnikajúce v dizajne alebo v móde. Foto: Lenovo
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E531 je rozumnou voľbou do každej modernej firmy, ktorá chce na jednej strane poskytnúť zamestnancom vysokú úroveň komfortu pri práci s počítačmi, no zároveň chce šetriť svoj finančný rozpočet.

Komentáre