Technológie

Malý telefón s veľkým hudobným potenciálom

"HTC Desire 200 je sympatický inteligentný telefón s výborným zvukom a mimoriadne kompaktnými rozmermi. Vďaka nízkej cene je navyše vhodným kandidátom na bestseller. "

Erik Stríž, 10. októbra 2013 14:00
HTC Desire 200 Beats Audio Foto: HTC
Telefón HTC Desire 200 je vybavený 2-jadrovým procesorom Snapdragon S1 s taktom 1GHz, operačným systémom Android 4. generácie a graficko-funkčnou nadstavbou Sense. HTC Desire 200 patrí do kategórie strednej triedy a jeho odporúčaná cena je iba 159 eur. Zrejme tušíte, že mobil s takouto cenou nebude práve high-end, napriek tomu má čím osloviť.

Farebne sýty displej


Displej použitý v telefóne Desire 200 je trocha rozpačitý. Má vysoký jas a farby sú veľmi sýte, po zapnutí dokonca môžete byť intenzitou farieb prekvapení. Zamrzieť môže iba jeho rozlíšenie. Ak ste zvyknutí na HD displeje, potom budete z tohto takmer nešťastní. Na displeji sú celkom jednoznačne rozoznateľné jednotlivé pixely a dokonca je medzi nimi vidno aj malé medzery.

HTC Desire 200 Beats Audio Foto: HTC
To je však iba prvý dojem, stačí niekoľko minút používania a negatívny dojem sa úplne vytratí. Niekedy sme už skrátka priveľmi rozmaznaní modernými technológiami a strácame rozumný nadhľad. Displej na HTC Desire 200 totiž celkom spoľahlivo a v dostatočnej kvalite zobrazí aj HD video, aj pekné fotografie, webstránky a samozrejme bez väčších ťažkostí vykreslí aj hry.

HTC Desire 200 Beats Audio Foto: HTC
Pri spomenutých hrách je ale potrebné prihliadať na skutočnosť, že výkon zariadenia nie je práve najvyšší a ten do určitej miery limituje schopnosť telefónu spustiť náročnejšie hry. Ak by ste si chceli zahrať hry ako Angry Birds alebo Fruit Ninja, tak pochodíte dobre, ale ťažšie aplikácie ako Fifa budú problémom. V telefóne sa nachádza 2-jadrový procesor s taktom 1 GHz a operačná pamäť s veľkosťou 512 MB. Tieto hodnoty sa na prvý pohľad môžu zdať síce dostatočné, ale v praxi častokrát nestačia.

Výborný zvuk Beats Audio


HTC Desire 200 klame telom. Model Desire 200 je síce malý, skôr nenápadný a lacný, ale disponuje technológiou spracovania hudby Beats Audio. Pribalené štupľové slúchadlá sú síce iba imitáciou skutočných Beats slúchadiel, výrobca sa ich akoby snažil napodobniť, ale aj tie majú dobrý hlboký zvuk.

HTC Desire 200 Beats Audio Foto: HTC
HTC Desire 200 je tak výborný hudobný prehrávač. V porovnaní s inými telefónmi má jednu významnú výhodu - kompaktné rozmery. Keď chcete ako hudobný prehrávač využívať taký HTC One, musíte sa zmieriť s veľkými rozmermi a veľkým displejom. Ten v HTC Desire 200 má uhlopriečku iba 3,5 palca a tak je aj jeho telo mimoriadne malé.

Šetrenie na prvom mieste


Smartfón HTC Desire 200 by sme veľmi neradi porovnávali s inými mobilnými telefónmi. Tento sympatický krpec nemá ani tak vyspelý displej, ani nie je veľmi výkonný a s 5-megapixelovým fotoaparátom bez možnosti zaostrovania a prisvietenia sa fotomobilom nazvať nedá. Napriek tomu ponúka za cenu pod 200 eur výborný základ pre využitie v kontexte moderného životného štýlu.

Komentáre