Technológie

Tlačiareň so vstavaným Facebookom

"Vo všeobecnosti vládne názor, že do kancelárie patria laserové tlačiarne. Inteligentná tlačiareň HP Officejet Pro 276dw ale dokazuje opak a ako bonus sa vie pripojiť aj na Facebook."

Erik Stríž, 12. novembra 2013 6:00
S pomocou farebného dotykového displeja sa tlačiareň dokáže pripojiť aj na Facebook Foto: Hewlett-Packard


Živnostníci a veľmi malé kancelárie zvyčajne nemajú veľa dôvodov na to, aby sa podrobne zaoberali problematikou tlačiarní a hľadali také riešenia, ktoré ušetria peniaze. Keď jedna tlačiareň stojí napríklad 100 eur a spotrebný materiál vyjde na 30 eur každé tri mesiace, potom je ročná úspora financií iba minimálna. Stredne veľké kancelárie však tieto náklady sledovať musia, pretože je tlač oveľa častejšia a častejšie sa aj spotrebujú náplne. Práve pre takéto kancelárie prichádza HP s riešením.

Inteligentná tlačiareň HP Officejet Pro 276dw Foto: Hewlett-Packard

Atrament lacnejší ako toner


Tlačiareň HP Officejet Pro 276dw patrí medzi tie, ktoré majú potenciál skutočne šetriť peniaze. Nejde pri nej iba o to, že jej kúpna cena je veľmi prijateľných približne 300 eur, ale že aj cena spotrebného materiálu a jeho výdrž sú na vynikajúcich úrovniach. Navyše, vzhľadom k atramentovej technológii tlače, sú výstupy aj komplikovaných grafických prác veľmi kvalitné.

Podľa výsledkov štúdie od HP má “atramentovka” Officejet Pro 276dw až o 50 percent nižšie prevádzkové náklady než porovnateľná laserová tlačiareň. Je to veľmi prekvapivé, pretože toto zistenie celkom rúca zažitú predstavu, že do kancelárie patrí iba laserová tlač. V tomto prípade získavajú zákazníci aj tú výhodu, že môžu tlačiť v plnom farebnom spektre a zároveň využívať výdobytky modernej techniky, napríklad veľmi jednoduchú obsluhu a rozšírené možnosti zasielania dát do tlačiarne. Z jedinej veľkokapacitnej originálnej kazety vytlačia až 2300 čiernych alebo až 1500 farebných strán.

Veľkokapacitné kazety dokážu potlačiť až 1500 farebných strán. Foto: Hewlett-Packard

Bezpečné USB spojenie


Tlačiareň Officejet Pro sa dokáže s okolitým svetom spojiť dvoma spôsobmi. Ten prvý je tradičné káblové spojenie cez USB, ktoré disponuje vysokou rýchlosťou prenosu a veľkou bezpečnosťou. Ak je kancelária väčšia alebo ak tlačiareň potrebuje aktívne využívať viac ľudí, potom sa ako ideálna voľba pre spojenie s tlačiarňou javí Wi-Fi.

Tlač aj z mobilu cez Wi-Fi


Cez bezdrôtové Wi-Fi sa tlačiareň dokáže spojiť prakticky s akýmkoľvek zariadením, od stolového počítača až po smartfón. Prenos tlačových dát cez Wi-Fi je rýchle, bezpečné a navyše je možné tlačiareň takto pripojiť aj na internet. Túto dispozíciu Officejet Pro využíva v maximálnej miere. Každý jeden kus tlačiarne disponuje svojou vlastnou e-mailovou adresou, na ktorú je možné zaslať tlačové podklady a tie sa následne automaticky alebo po manuálnom potvrdení vytlačia. Táto funkcia sa volá HP ePrint.

Tlačiareň sa dá k počítačom pripojiť cez tradičné USB a Ethernet rozhranie, prípadne cez bezdrôtové Wi-Fi. Foto: Hewlett-Packard

Priama tlač fotiek z Facebooku


Modernej tlačiarni nechýba ani skener s vysokým rozlíšením, funkcia kopírovania, obojstranná tlač, knižná forma tlače, tlač priamo z USB kľúča a šetriace funkcie Schedule On/Off. Čerešňou na pomyslenej technologickej torte je farebný dotykový displej, prostredníctvom ktorého je možné nastavovať funkcie tlače, meniť nastavenia tlačiarne alebo dokonca pracovať s novými funkciami, ktoré si tlačiareň sťahuje z internetu.

Inteligentná tlačiareň HP Officejet Pro 276dw Foto: Hewlett-Packard
Zaujímavosťou je, že súčasťou softvérového vybavenia tlačiarne Officejet Pro 276dw je aj špeciálna aplikácia pre Facebook. Priamo zo svojho profilu môžete vďaka tejto aplikácii tlačiť fotografie z fotoalbumov.

Komentáre