Technológie

Poradíme vám, ako vybrať dodávateľa oceľovej haly

"Vyberáte firmu, ktorá vám postaví halu? "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 3. augusta 2023 14:49
Foto: LLENTAB Slovakia, spol. s r.o.
Skôr ako začneme s radami pre výber, pozrime sa na hlavné prednosti oceľových hál. Ide o flexibilný a v prípade zmien operatívny systém, keďže skelet je spájaný skrutkovými spojmi. Montáž oceľovej haly je suchý proces, preto vás nezastaví ani zimné obdobie. Oceľ je 100 % recyklovateľný materiál, takže stavba haly s pozinkovanými oceľovými profilmi znižuje v porovnaní s konvenčným oceľovým rámom množstvo použitého oceľového materiálu.

Pozrite si overené zdroje a názory zákazníkov

Na začiatku výberu dodávateľa haly z oceľových konštrukcií by ste sa mali zoznámiť s názormi tých, ktorí už oceľovú halu stavali. Kde hľadať? Najjednoduchšie je prejsť si referencie hál na webových stránkach jednotlivých firiem. Čím viac, tým lepšie. O to ľahšie si vyberiete projekty a spoločnosti, ktorých názory a skúsenosti vás zaujímajú.

Vyberajte dodávateľov s dlhoročnými skúsenosťami

Ako ich poznať? Aj na Slovensku nájdete firmy, ktoré stavajú oceľové haly dlhé roky. A keď majú presah aj za hranice, pracujú s modernými technológiami a poznajú trendy svojho oboru, budete mať výber zas o niečo ľahší.

Oceľové konštrukcie s certifikátmi majú vždy prednosť

Dodávatelia, ktorí majú v skúšobniach overený a certifikovaný materiál, by pri vašej voľbe mali mať vždy prednosť. Ak chcete odolnú oceľovú halu, musíte sa zamerať na kvalitné materiály. Zistite si, či má dodávateľ certifikáty potvrdzujúce kvalitu a produkt spĺňa príslušné normy.

Foto: LLENTAB Slovakia, spol. s r.o.

Preferujte tím skúsených a kompetentných profesionálov

Oceľovú halu vám nepredá, nenavrhne ani nepostaví obchodný zástupca, projektant ani montážna firma bez účinnej a efektívnej spolupráce všetkých aktérov. Vyberajte preto takého dodávateľa, ktorý má profesionálov v každej z týchto troch oblastí, ktorí vedia navzájom spolupracovať a rozumejú si navzájom medzi sebou a tiež vám. Zvážte oceľové konštrukcie a ich technické riešenie, podľa nich pomerne rýchlo poznáte kompetenciu dodávateľa.

Nepodceňujte prístup dodávateľa k dizajnu vašej novej haly

Nie každá hala musí byť reprezentatívna, ale premyslený a dobre zvládnutý dizajn oceľovej haly bude pre vás vždy výhodou. A nie je to vždy len o peniazoch. Stačí vedieť, že skúsený dodávateľ vie s dizajnom haly pracovať.

Poznajte vášho budúceho dodávateľa osobne

Kľúčoví sú vždy a všade ľudia. Zaujímajte sa, s kým sa v prípade spolupráce budete počas výstavby stretávať. Dohodnite si schôdzku s obchodným zástupcom, spýtajte sa na technické detaily, aké riešenia majú vyskúšané a sú pripravení vám ponúknuť. Hľadajte spoľahlivého partnera, ktorého projekčný či montážny tím dotiahne stavbu haly do úspešného konca.

Viac o oceľových halách sa dozviete na stránke: www.llentab.sk

Komentáre