Technológie

Polaroid opäť útočí, má kameru v malej kocke

"Polaroid C3 Cube je malý fotoaparát, s ktorým môžete robiť prakticky čokoľvek. Aj sa s ním ponoriť pod hladinu. "

Erik Stríž, 24. februára 2014 10:00
Polaroid C3 Cube Foto: Polaroid C3 Cube


Moderné kamery a fotoaparáty sú schopné vytvárať veľmi kvalitné snímky aj napriek extrémne malým rozmerom snímačov. Táto nová generácia fotoaparátov sa preto nemusí snažiť vtesnať do relatívne malého priestoru determinovaného starými dobrými dizajnmi v štýle fotoaparátov Laica, Canon a Nikon.

Polaroid C3 Cube je fotoaparát zabalený do zaoblenej kocky s pestrofarebným prevedením krytu. Tento kryt je nielen štýlový a reflektuje na aktívny životný štýl mladých ľudí, ktorých sa takto výrobca snaží osloviť, ale má aj funkčné pozadie. Vďaka zaobleným rohom sa fotoaparát len tak ľahko nezničí ani vtedy, keď ho dostane do rúk nie celkom zodpovedný používateľ a navyše je tento kryt vodotesný. S fotoaparátom sa môžete ponoriť do vody až do hĺbky dvoch metrov.

Polaroid C3 Cube Foto: Polaroid C3 Cube

Až 120-stupňový záber


C3 Cube zaznamenáva fotografie v rozlíšení nie práve ohurujúcich päť megapixelov, avšak s rozsahom až 120 stupňov. Zaznamenávané video má formát HD 720p a takisto sleduje okolie v rozsahu 120 stupňov. To kameru predurčuje do rúk ľudí, ktorí chcú zaznamenávať nielen svoj životný štýl, ale aj vlastné športové výkony.

Polaroid C3 Cube Foto: Polaroid C3 Cube

Žiadne zbytočné technológie


Kamera C3 Cube nie je vybavená prakticky žiadnymi modernými technológiami prenosu údajov, chýba Bluetooth aj Wi-Fi. Používateľ si teda bude musieť poradiť s prenosom fotiek a videa cez pamäťovú kartu microSD s maximálnou kapacitou 32 gigabajtov alebo cez štandardné USB. S pomocou USB konektora sa zároveň nabíja aj vstavaná batéria. Okrem kamery toto malé zariadenie obsahuje aj vstavaný mikrofón a LED svetlo.

Polaroid C3 Cube Foto: Polaroid C3 Cube

Cena bude veľmi prijateľná


C3 Cube je jedným z viacerých produktov z rodiny fotoaparátov s názvom Sports Action Cameras. Ak by ste mali záujem o kúpu farebného kockatého fotoaparátu Polaroid C3 Cube, budete musieť ešte chvíľu počkať. Dobrou správou ale je, že cena tohto malého kompaktného zariadenia bude iba 99 amerických dolárov, v prepočte približne 72 eur. V ponuke predajcov bude tiež príslušenstvo v podobe špeciálnych statívov a držiakov.

Komentáre