Technológie

Najkreatívnejšie obaly na iPhone

"Smartfón Apple iPhone oživil trend vylepšovania mobilných telefónov s pomocou krytov a príslušenstva. Tento trend však nadobudol celkom nový rozmer a priniesol množstvo šialených vylepšení."

Erik Stríž, 2. decembra 2013 12:00
Opena, obal pre iPhone s otváračom piva Foto: Opena.com


Chceli by ste, aby váš mobilný telefón vyzeral ako wafle? Alebo aby obsahoval nebezpečný paprikový sprej? Kryty pre telefóny iPhone sú rôzne, mnohé okrem vizuálneho dojmu vylepšujú aj funkčnosť smartfónu. V článku predstavujeme niekoľko takých.

Spraytect, obranný sprej v obale pre iPhone Foto: Spraytect LLC

Obal s obranným sprejom


Tento špeciálny obal na telefóny iPhone je vybavený menšou nádržkou s paprikovým sprejom a podľa výrobcu je dobrým spôsobom, ako sa brániť pred útočníkmi. To, či paprikový sprej zabudovaný do mobilného telefónu skutočne naplní svoju funkciu, je minimálne diskutabilné, ide však o jedno z najkreatívnejších riešení krytu. Chceli by sme vedieť, či bol tento produkt v priebehu jeho existencie aspoň raz skutočne použitý pri prepadnutí, veľmi o tom pochybujeme.

Obal pre iPhone v dizajne old-school kalkulačky Foto: Amazon

Kalkulačka z minulého storočia


Tento obal na mobilný telefón je vybavený dizajnom v štýle starej kalkulačky. Nedokáže síce počítať, pretože vzor tlačidiel a displeja je iba vytlačený na povrchu obalu, ale vo fotorealistickej kvalite. Na displeji kalkulačky je permanentne zobrazené číslo 07734, ktoré po obrátení hore nohami evokuje slovo HELLO. Význam tohto obalu spočíva najmä v doplnení imidžu jeho majiteľa, ale potencionálne môže byť aj pasívnou ochranou pred krádežou telefónu.

Opena, obal pre iPhone s otváračom piva Foto: Opena.com

Otvárač na pivo


Spoločnosť Opena vyrába iba dva produkty, oba sa týkajú smartfónov Apple iPhone. Prvý z nich, Opena, má v sebe zabudovaný výsuvný otvárač na pivo. Toto riešenie patrí medzi najkreatívnejšie využitia mobilného telefónu, dokonca svojou kreativitou trocha znižuje jeho úroveň. Odľahčene by sa dalo povedať, že obal Opena nachádza uplatnenie najmä v Spojených štátoch, kde sa pije pivo nonstop - aj za volantom automobilu cestou do práce. Mať v takom prípade vždy po ruke otvárač je neoceniteľné.

Holda Case je obal pre iPhone s ukladacím priestorom Foto: Opena.com

Odkladací priestor


Druhým produktom spoločnosti Opena je obal Holda, ktorý má okrem ochrannej funkcie aj zabudovaný priestor pre uloženie vizitiek, bankových kariet alebo bankoviek. Koncepčne je obal Holda pomerne jednoduchý, zadná stena obalu je mierne vypuklá a dá sa odsunúť, čím umožňuje uložiť do seba menšie predmety. V praxi to znamená, že zlodejovi stačí, aby vám ukradol mobil a s ním ako bonus dostane aj vaše doklady a peniaze.

Projektor zabudovaný v obale od 3M Foto: 3M

Zabudovaný projektor


Je to už niekoľko rokov, čo spoločnosť Samsung na veľtrhu IFA v Berlíne predstavila mobilný telefón so zabudovaným projektorom. Napriek tomu, že sa táto technologická vychytávka veľmi neujala, určite by jej prítomnosť vo svojom mobile ocenilo množstvo ľudí. Práve pre nich je určený kryt od 3M, v ktorom je zabudovaný malý výkonný projektor. Ten dokáže nasvietiť plochu asi jeden meter štvorcový do vzdialenosti dvoch metrov.

FLASHr je obal so vstavaným LED diódami Foto: FLASHr

Svietiaci obal


Obal s názvom FLASHr je vybavený sériou LED diód, ktoré sa po nasadení na telefón stávajú notifikačným prostriedkom. Počas prichádzajúceho hovoru alebo pri novej SMS správe bliká celý kryt telefónu, čím na seba ešte viac upozorní. Majiteľ tohto zaujímavého obalu sa môže tešiť zo širokej palety vizuálnych efektov aj počas prehrávania hudby, pričom sa kryt predáva vo viacerých farebných variantoch.

Multifunkčný obal pre iPhone 5/5S ADAPPT Foto: ADAPPT

Multifunkčný obal ADAPPT


Obal s názvom ADAPPT je predstaviteľom absolútnej funkčnosti. Vzhľad ide bokom, dôraz je kladený na praktickosť. Obal obsahuje vyklápateľný nôž s 1,5-palcovou čepeľou, otvárač na fľaše, univerzálnu kľúčovú sadu koncipovanú do jednotného dizajnu a plochý skrutkovač. Na pravom boku obalu vyrobeného z celistvého kovového plátu je ešte aj pravítko.

Komentáre