Technológie

Urobte zo svojho iPhone hernú konzolu

"Logitech PowerShell je príslušenstvo k telefónu iPhone 5/5s, ktoré z neho urobí skutočnú mobilnú hernú konzolu s ovládaním podobným Playstation."

Erik Stríž, 25. novembra 2013 14:00
Gamepad Logitech PowerShell pre iPhone Foto: Logitech


Moderné hry pre mobilné telefóny sú dnes na takej vysokej úrovni, že môžu konkurovať aj klasickým konzolovým a počítačovým titulom. Stretávame sa aj s tým, že pri uvedení konzolového herného titulu sa uvedie aj jeho mobilná verzia. Ovládanie takýchto hier môže byť niekedy problematické, pretože displej na iPhone je pomerne malý (v uhlopriečke štyri palce v pomere 16:9) a virtuálne tlačidlá sa musia vtesnať na displej spolu s hernou scénou.



Príslušenstvo Logitech PowerShell tieto problémy rieši veľmi efektívne. Násada na telefón iPhone 5 alebo 5s plní nielen funkciu gamepadu, ale aj doplnkovej batérie s kapacitou 1500 mAh. Príslušenstvo funguje aj na zariadeniach iPod s operačným systémom iOS 7. Práve táto verzia je pre ovládač nevyhnutná, ale ak ste ňou vybavili starší iPhone 4/4s, nepochodíte. Rozmery ovládača sú navrhnuté špeciálne pre najnovšie generácie iPhonu 5 a 5s a aktuálny iPod.

Gamepad Logitech PowerShell pre iPhone Foto: Logitech

Gamepad ako z Playstation


Gamepad PowerShell obsahuje jeden smerový ovládač, takzvaný D-Pad, A/B/X/Y tlačidlá a ďalšiu dvojicu tlačidiel na dosah ukazovákov. Poskytuje teda rovnakú ovládateľnosť ako akýkoľvek iný ovládač k hernej konzole. Jedine jeho veľkosť presahuje rozmery bežného gamepadu, keďže je v jeho strede samotný telefón.

Po vložení telefónu do ovládača sú naďalej k dispozícii jeho základné ovládacie tlačidlá hlasitosti, bočný prepínač zvukového profilu a hlavné tlačidlo pre návrat na hlavnú obrazovku. Na smartfóne sa po vložení vypne automatické otáčanie displeja a zároveň sa napojí aj externá batéria. Jej význam nie je zanedbateľný, prakticky vďaka nej získate možnosť hrania bez spotrebovania energie telefónu.

Gamepad Logitech PowerShell pre iPhone Foto: Logitech

Podpora pre viac ako 40 hier


Ovládač Logitech PowerShell sa ešte ani nepredáva, v ponuke predajcov bude až v priebehu decembra, ale už teraz je preň k dispozícii viac ako 40 herných titulov. Nechýbajú medzi nimi arkády, akčné strieľačky, strategické RPG a ani logické hry. Cena ovládača bude približne sto eur.

Komentáre