Technológie

Pán Dôležitý má nový kabát

"Veľký smartfón LG G Pro sa dočkal generačného vylepšenia. Má skvelý displej, upravený imidž a prvotriedny výkon. "

Erik Stríž, 18. februára 2014 10:00
5,9 palcov a Full HD rozlíšenie je dosť dobrý dôvod na upútanie pozornosti Foto: LG G Pro 2

Nie je tomu ani tak veľa rokov, čo sa výrobcovia mobilných telefónov snažili o to, aby na trh priniesli čo možno najmenší mobil. Tento trend sa vytratil spolu s technologickým rozmachom, ktorý telefónom doprial možnosť využívania farebného displeja. Zrazu boli aj veľké telefóny atraktívne, pretože sa viac zamerali na multimédiá a online obsah.

Typickým reprezentantom toho, že ľudia majú radi aj veľké telefóny, je LG G Pro. Tento smartfón spolu s ostatnými telefónmi, ktoré sa vďaka svojej veľkosti blížiacej sa tabletu nazývajú tabletofóny, phablety alebo fablety, sa dočkal pozitívneho ohlasu. Uvedenie novej generácie tohto zariadenia bolo teda iba otázkou času. A ten nastal práve teraz, ešte pred medzinárodným mobilným kongresom.

Inteligentný mobilný telefón LG G Pro 2 chce oslovovať v prvom rade náročného zákazníka, bojovať o neho bude skvelým displejom a vysokým výkonom. Základom telefónu je jeho veľmi tenké telo hrubé iba 8,3 milimetra a veľký 5,9-palcový displej. Ten využíva technológiu IPS, vďaka ktorej ponúka sýte farby a rozlíšenie Full HD, vďaka ktorému je aj sledovanie členitých webstránok pohodlné.

LG G Pro 2 je tenký iba 8,3 mm Foto: LG G Pro 2

Gigabajtov má na rozdávanie


Výkon telefónu určujú najmä tri veci - výkon procesorov, veľkosť pamäte a vhodne optimalizovaný operačný systém. LG G Pro 2 v sebe skrýva dvojicu procesorov, ten hlavný má štyri jadrá a stará sa o všeobecné aktivity, druhý grafický zasa počíta všetko, čo má niečo do činenia s animáciami, videom, hrami a podobne. Pamäť zariadenia je dostatočne veľká na to, aby slúžila dobre aj ľuďom, ktorí neradi mažú fotografie a videá. Základná pamäť je 16 GB, za príplatok sa rozširuje na 32 GB a ak by ani to nestačilo, telefón je schopný prijať aj pamäťovú kartu microSD s maximálnou kapacitou 64 GB.

V predaji bude aj aktívny kryt s otvoreným priestorom na časť displeja Foto: LG G Pro 2

Android KitKat už od výroby


Operačný systém Android KitKat je momentálne tým najlepším, čo môžete vo svete smartfónov nájsť. Tento systém sa dá v masívnej miere prispôsobiť potrebám konkrétneho používateľa, avšak zároveň je výborne optimalizovaný. Vďaka tomu funguje rýchlo a je spoľahlivý. Samozrejme, aj naďalej platí, že ho je možné rozšíriť o desiatky, stovky a tisícky aplikácií. Vo výbave telefónu sú prítomné aj technológie NFC, A-GPS, S-GPS, GLONASS, Wi-Fi DLNA, USB Host a LTE (mobilné siete 4. generácie).

LG G Pro 2 má všetky ovládacie tlačidlá na zadnej strane Foto: LG G Pro 2

Vysoké rozlíšenia a relatívne nízka cena


Smartfón LG G Pro 2 sa vyrába v dizajne, ktorý ste si mohli všimnúť už pri modeloch G2 a G Flex. Má teda čo možno najtenšie okraje okolo displeja a minimum vonkajších ovládacích prvkov. Žiadne tlačidlá nenájdete dokonca ani po bokoch zariadenia - všetky sú umiestnené vzadu pod 13-megapixelovým fotoaparátom. Ten mimochodom nahráva videá v rozlíšení až Ultra HD, teda 3 840 × 2 160 pixelov.

Ak vás smartfón LG G Pro 2 zaujal, budete si musieť na jeho kúpu ešte chvíľu počkať. V predaji by sa mal objaviť v apríli za cenu približne 450 eur.

Komentáre