Technológie

Náramok, ktorý vás prinúti schudnúť

"Digitálny náramok Jaybird Reign Activity Trainer je skutočne zaujímavý športový doplnok. Sleduje vašu fyzickú aktivitu a prevádza ju do čísel a grafov."

Erik Stríž, 16. januára 2014 6:00
Jaybird Reign Foto: Jaybird


V ponuke predajcov elektroniky dnes môžete nájsť relatívne veľké množstvo digitálnych náramkov, ktoré sledujú vašu fyzickú aktivitu. Ich všeobecný názov je activity trainers a majú za úlohu ponúknuť vám čo možno najviac informácií o tom, ako intenzívne sa venujete zlepšovaniu svojej telesnej kondície.

Nový lukratívny biznis


Úloha podobných náramkov nie je zanedbateľná a preto sa do ich vývoja púšťajú aj také veľké firmy, akou je napríklad Nike. Svoj podiel z trhového koláča si však chcú vziať aj menšie firmy, ktoré chcú nedostatok finančných prostriedkov na marketing kompenzovať skutočne kvalitným vyhotovením svojich produktov. Práve takou spoločnosťou je Jaybird so svojím produktom Reign.

Jaybird Reign Foto: Jaybird

Technológie, ktoré skutočne pomáhajú


Jaybird Reign je na prvý pohľad krásnym kúskom modernej techniky. Má pravidelné tvary bez výraznejších dizajnových výstrelkov, jednoduchý kruh s hrúbkou asi pol centimetra dopĺňa niekoľko funkčných objektov.

Dvojica z nich sú tlačidlá umožňujúce roztvorenie náramku a jeho nastavenie pre obvod zápästia majiteľa, ďalší prvok má notifikačný charakter. Zaujímavosťou je, že výrobca ponúka možnosť výberu z ôsmich veľkostí obvodu náramku, čím prakticky garantuje, že bude pasovať každému. Ranný jogging by už nemusel byť poznačený negatívnou skúsenosťou z neustáleho padania športového náramka.

Jaybird Reign Foto: Jaybird

Dáta sa posielajú na mobil


Napriek tomu, že náramok Reign je technologicky celkom nezávislý, k naplneniu jeho funkčnosti potrebujete aj smartfón alebo tablet. Môže ísť o zariadenie so systémom Android, iOS alebo iné, ktoré sa dokáže pripojiť na web cez internetový prehliadač.

Všetky údaje z náramka sa totiž posielajú cez Bluetooth do mobilného zariadenia a následne na váš online profil. Na ňom si následne môžete zistiť nielen to, či ste splnili denný alebo inú dobu trvajúci plán, ale aj to, kedy by ste mali ísť v nadväznosti na vykonanú aktivitu spať a na ako dlho. Okrem toho vás náramok dokáže upozorniť na to, kedy je pre vaše telo najvhodnejšie vykonávať nejakú športovú aktivitu. Dalo by sa povedať, že vás tento náramok prinúti schudnúť, ak si to budete sami želať.

Digitálny náramok Jaybird Reign sa do predaja dostane niekedy v lete tohto roka, pričom výrobca zatiaľ neupresňuje jeho cenu.

Komentáre