Technológie

Inteligentný prsteň Smarty Ring

"Chceli by ste, aby vám na ruke vibroval prsteň a upozorňoval vás na nové statusy z Facebooku? Niekomu sa táto vízia pozdávala a preto vznikol Smarty Ring. "

Erik Stríž, 18. decembra 2013 10:00
Inteligentný prsteň Smarty Ring Foto: smartyring.com


Smarty Ring je prsteň s pridanou hodnotou, ktorá sa týka technologickej vybavenosti. Tá dosahuje v malom prsteni nevídanú úroveň, s ktorou sa nevedia vysporiadať ani mnohé inteligentné hodinky.

Veľký záujem investorov


Projekt inteligentného prsteňa Smarty Ring vznikol v polovici novembra a za jediný mesiac vyzbieral od menších investorov až 300-tisíc amerických dolárov na svoju realizáciu. Pôvodný cieľ bol pritom iba 40-tisíc dolárov. Stalo sa tak vďaka serveru Indiegogo, ktorého význam je rovnaký ako v prípade Kickstarteru - hľadať zaujímavé projekty a hľadať im väčších či menších investorov z celého sveta. Smarty Ring sa však značne vymyká spomedzi ostatných.

Inteligentný prsteň Smarty Ring Foto: smartyring.com

Predĺžená ruka smartfónu


Prsteň Smarty Ring je vyrobený z chirurgickej ocele, je na ňom umiestnený zahnutý displej založený na technológií LED a trojica mechanických ovládacích tlačidiel. S tlačidlami je možné prijať hovor alebo ovládať hudobný prehrávač v mobile. Samotný prsteň neobsahuje žiadny ukladací priestor pre hudbu alebo fotografie, funguje skôr ako predĺžená ruka mobilného telefónu alebo tabletu.

Inteligentný prsteň Smarty Ring Foto: smartyring.com

Displej v prsteni


Displej je takzvaný monochromatický, zobrazuje iba jednu farbu a niekoľko symbolov. Najzaujímavejšie je na ňom výrazné prehnutie a malé rozmery. Dodnes sa nevedia výrobcovia celkom dobre vysporiadať s potrebou využitia ohnutých displejov, preto sme veľmi zvedaví, ako sa s touto úlohou popasujú tvorcovia tohto prsteňa.

Súhrn funkcií, ktoré by mal inteligentný prsteň ponúknuť, je až neuveriteľný. Rozsah funkcií je dokonca širší, než je tomu u mnohých inteligentných hodiniek. Posúďte sami:

• LED displej, Bluetooth 4.0 pripojenie, bezdrôtové nabíjanie
• zobrazenie aktuálneho času v 5 pásmach
• notifikácie prichádzajúcich a odchádzajúcich hovorov
• informovanie o nových SMS, MMS a e-mailoch
• notifikácie zo sociálnych sietí a komunikačných služieb
• externá spúšť fotoaparátu telefónu
• ovládač hudby
• nastavenie profilu telefónu
• upozornenie na stratu telefónu
• upozornenie, ak je od vás telefón ďalej ako 30 metrov
• súčasťou balenia je aj bezdrôtová nabíjačka pre prsteň a Apple iPhone

Inteligentný prsteň Smarty Ring Foto: smartyring.com

Ceny budú veľmi prívetivé


Napriek tomu, že dodnes nebol vytvorený ani jeden jediný funkčný kus inteligentného prsteňa Smarty Ring, jeho tvorcovia udávajú ako termín jeho expedovania zákazníkom už apríl 2014. Pre existujúcich investorov, ktorí spoločne vyzbierali závratných 300-tisíc dolárov, bude prsteň k dispozícii za relatívne nízku cenu 175 dolárov. Pre ostatných zákazníkov bude prsteň dostupný za cenu okolo 300 dolárov.

Komentáre