Technológie

Inovácie patria aj do kuchyne

"Predstavujeme štyroch kuchynských pomocníkov, ktorých vlastníctvo nie je snom iba domácich paničiek, ale aj priaznivcov modernej techniky a inovácií. "

Erik Stríž, 13. januára 2014 10:00
Diaľkovo ovládaný hrniec od firmy Belkin Foto: Belkin


Už dávno neplatí, že o moderných kuchynských pomocníkoch snívajú len ženy. Toto sú štyria, ktorých ocení aj nejeden muž.

Belkin WeMo Smart


Možno práve vy patríte medzi ľudí, ktorým sa nepozdáva stará škola varenia a preto ste svojim priateľom zatiaľ nič chutné nepripravili. So zariadením od Belkinu by ste sa však mohli skutočne vyhrať a pritom nestratiť povesť fanúšika modernej techniky s odporom k staromódnosti.

WeMo Smart je prvý hrniec na varenie a pečenie ovládaný prostredníctvom smartfónu alebo tabletu. Cez displej inteligentného zariadenia si viete určiť nielen dobu varenia, ale aj programy pre konkrétne jedlá a získavate informácie o aktuálnom stave varenia a pripomienky, či musíte spraviť aj nejaký fyzický úkon.

Expresný kávovar Breville Barista Foto: Breville

Breville Barista Express Coffee


Keď patríte medzi tých časovo extrémne vyťažených, zrejme nemáte vo svojom harmonograme čas ani na poriadne ranné kapučíno. Preto ho nahradzujete silným espressom hotovým do jednej minúty. Ešte o nejakých deväť sekúnd lepšie to zvláda expresný stroj na espresso Breville Barista.

Breville Barista je vybavený 15 barovou pumpou talianskej výroby, vyhrievaním thermocoil, ohrievačom šálok a aj parnými tryskami pre prípravu káv latte a kapučíno. Celá táto zábava stojí 600 amerických dolárov a denne vám ušetrí tých niekoľko drahocenných sekúnd života.

Jednoduchý kávovar Canadiano Foto: canadiano.co

Canadiano Coffee Maker


Keď pre kávovar vyššie platilo, že vysoká cena a moderné technológie sú základom výroby dobrej kávy, potom je Canadiano výnimkou. Táto nenápadná retro krabička sa stará o výrobu kávy tým základným, staromódnym spôsobom. Nevyrobí síce espresso a ani latte, ale môže sa pochváliť vytváraním atmosféry starých čias.


3D tlačiareň na pizzu a čokoládu


3D tlačiarne čaká pozitívna budúcnosť plná svetlých momentov. Vďaka nim je totiž možné v teréne vyrábať súčiastky pre montážne práce, v domácom prostredí vyrábať funkčné náhrady končatín alebo dokonca aj vyrobiť si vlastné komplikované mechanizmy. Na novú úroveň posúva technológiu 3D tlače zariadenie od spoločnosti Natural Machines. Mohlo by sa dokonca stať takou bežnou súčasťou kuchyne, akou je mikrovlnná rúra.



Foodini 3D Pizza Printer dokáže na placku cesta naservírovať všetky ingrediencie potrebné pre to, aby sa z nej stala plnohodnotná pizza. Tú už len na pár minút vložíte do rozohriatej rúry, aby sa prepiekla. Okrem pizze je zariadenie pripravené dávkovať prakticky každú surovinu s tekutou povahou, napríklad čokoládu alebo iné polevy na koláče. 3D tlačiareň je zatiaľ iba prototypom, o ktorom s veľkým úspechom priniesla reportáž televízia BBC.

Komentáre