Technológie

Svieži fešák s benefitmi od HTC

"Inteligentný telefón HTC Desire 500 je veľmi príjemným prekvapením. Ukazuje, že aj za veľmi nízku cenu možno dostať vynikajúci smartfón. "

Erik Stríž, 11. novembra 2013 14:00
Android smartfón HTC Desire 500 Foto: HTC


HTC Desire 500 je smartfón s príjemným vzhľadom bez väčších dizajnových výstrelkov. Základom je rozmerný displej, ktorý je obkolesený zadným krytom. Odstraňovanie tohto krytu si vyžaduje značnú dávku úsilia a pozornosti, je však zárukou toho, že sa telefón pri páde na zem nerozletí na tri časti. Pod krytom je vymeniteľná batéria, slot na SIM kartu a pamäťovú kartu microSD. Zadný kryt je síce plastový, ale v rukách sa drží výborne vďaka zaoblenému povrchu. My sme mali v redakcii HTC Desire 500 v jeho bielo-tyrkysovej verzii, do ktorej sme sa zamilovali, v predaji je aj v bielo-červenom a kompletne čiernom variante.

Android smartfón HTC Desire 500 Foto: HTC

Výborný displej


Smartfón HTC Desire 500 je už len vďaka displeju veľmi dobrou voľbou. Obraz má uhlopriečku 4,3 palcov a rozlíšenie 480×800 pixelov. Napriek tomu, že za posledný rok sa na trhu objavilo nespočetné množstvo telefónov s HD displejmi, v skutočnosti im môže Desire 500 bez problémov konkurovať. Obraz displeja je veľmi detailný, zreteľne čitateľný aj v exteriéri, na dotyky reaguje okamžite a jeho jas je priam famózny.

Android smartfón HTC Desire 500 Foto: HTC

Zvuk BeatsAudio


HTC integrovalo do svojho smartfónu Desire 500 aj technológiu Beats Audio, ktorá aktívne vylepšuje zvuk v slúchadlách. Keď počúvate hudbu zo vstavaného reproduktora, tak sa táto technológia nemá možnosť prejaviť vo svojej plnej sile, ale po pripojení slúchadiel zažijete skutočnú radosť z poriadneho zvuku.

Je potrebné podotknúť, že HTC Desire 500 sa aj napriek prítomnosti technológie Beats Audio kvalitou reprodukcie zvuku nemôže porovnávať napríklad s takým HTC One mini. Aj keď sú tieto dva telefóny prakticky rovnako veľké, v skutočnosti je medzi nimi pomyslená technologická priepasť. HTC Desire 500 je v prvom rade telefón strednej triedy a chýbajú mu reproduktory BoomSound. To sa prejavuje v prvom rade na tom, že Desire 500 nepodporuje siete 4G, jeho potenciál končí pri sieťach HSDPA, teda 3G.

Android smartfón HTC Desire 500 Foto: HTC

HD kamera s krásnym obrazom


Skutočnosť, že HTC Desire 500 nepatrí k technologickej špičke, sa neprejavuje pri fotení a nahrávaní videa. Fotoaparát disponuje snímačom s rozlíšením 8 megapixelov a dokáže nahrávať HD video v rozlíšení 1280×720 pixelov. Automatické zaostrovanie je veľmi spoľahlivé a rýchle, čo je jedna z najvýznamnejších podmienok dobrej fotografie. Prítomný LED blesk osvieti aj tmavú scénu a veľmi kvalitný stereo zvuk pri videu je čerešničkou na torte. Ak by sme si mali vybrať iba jeden dôvod, prečo v obchode siahnuť práve po HTC Desire 500, určite by bol tým dôvodom práve fotoaparát.

Android smartfón HTC Desire 500 Foto: HTC

Rozumná voľba


HTC Desire 500 určite nie je technologickým lídrom, má však potenciál stať sa predajným hitom. Za cenu začínajúcu na úrovni 217 eur totiž poskytne všetko to, čo sa od moderného mobilného telefónu očakáva - skvelé prostredie systému Android s úpravou HTC Sense, výbornú kameru, kvalitný zvuk a sympatický vzhľad.

Komentáre