Technológie

Hybridný tablet na skutočnú prácu

"Hybridný tablet HP Pavilion x2 11t je jeden z mála, na ktorých budete schopní pracovať ako na bežnom notebooku. Vylučuje totiž prakticky všetky kompromisy. "

Erik Stríž, 6. januára 2014 10:00
HP Pavilion x2 11t Foto: Hewlett-Packard


HP Pavilion x2 11t je v prvom rade tablet so špičkovým hardvérom pracujúci s operačným systémom Microsoft Windows 8.1. Tento fakt už sám o sebe napovedá, že tablet nie je určený iba na konzumáciu obsahu, ako je to v prípade Android a iOS zariadení. Na Windowse 8.1 spustíte tie isté programy a aplikácie, ktoré používate vo svojom notebooku alebo stolovom počítači a platí to dokonca aj pre hry.

HP Pavilion x2 11t Foto: Hewlett-Packard

Jeden z najlepších displejov


V režime tabletu je HP Pavilion x2 elegantný, relatívne ťažký a mimoriadne pevný kus modernej techniky. Aj napriek tomu, že jeho displej nedosahuje štandard Full HD, jeho zobrazenie je slovom krásne. Farby zobrazené na displeji s uhlopriečkou 11 palcov sú jasné a sýte, obraz je dostatočne jemný a detailný aj pri sledovaní štruktúrovaných webstránok a aj pri čítaní elektronických kníh. Displej je samozrejme plne dotykový, prekrytý sklom po celej čelnej ploche tabletu a technológia zobrazenia je založená na systéme IPS. Ten využíva aj Apple, LG a množstvo iných výrobcov, pretože ide o jednu z najpokrokovejších techník zobrazenia.

Prvotriedny výkon


Kompletné hardvérové ústrojenstvo je uložené v samotnom tele tabletu. Nachádza sa v ňom 4-jadrový procesor Intel Pentium N3510 z rodiny BayTrail, grafický procesor Intel HD Graphics, 4 gigabajtová operačná pamäť a 64-gigabajtový disk typu SSD. Za príplatok je možné zadovážiť si aj 128 GB disk. Na tablete je prítomný slot pre vloženie pamäťovej karty microSD, dvojica kamier a zbierka komunikačných rozhraní USB, Bluetooth a Wi-Fi.

HP Pavilion x2 11t Foto: Hewlett-Packard

Klávesnica s vlastnou batériou


Keď si zakúpite HP Pavilion x2 11t, nájdete v jeho balení aj samostatnú klávesnicu. Tá funguje ako dokovacia stanica s rozšírenou funkčnosťou. Okrem toho, že je vybavená plnohodnotnou hardvérovou klávesnicou, vďaka ktorej je umožnená bežná kancelárska práca, obsahuje aj rozmerný touchpad, sériu USB portov v ich plnej veľkosti (napríklad pre pripojenie tlačiarne, myšky alebo iných zariadení) a vlastnú batériu. Vďaka nej je možné zariadenie využívať po dobu až deviatich hodín bez toho, aby bolo zapojené do elektrickej siete.

HP Pavilion x2 11t Foto: Hewlett-Packard

Výborný základ


Určiť praktické vlastnosti tabletov a notebookov len z ich technických parametrov je dnes pomerne ťažká úloha. Množstvo tabletov síce uvádza krásne vlastnosti, ale ich reálny prejav je často nekultivovaný, sú pomalé alebo nachádzame veľké nedostatky v ich konštrukčnom vyhotovení. Nie je to však prípad hybridných zariadení od HP. HP Pavilion x2 11t pracuje s rovnakým dielenským základom, ako starší Envy x2 a práve preto sa dá o ňom tvrdiť, že patrí medzi tie najlepšie na našom trhu. Jedinou vecou, ktorá môže zákazníkov odrádzať od kúpy, je cena dosahujúca úroveň až 600 eur za základnú verziu.

Komentáre