Technológie

Hodinky Vostok Anchar Submarine – titánový potápač

"Ruská hodinárska spoločnosť Vostok Europe pomenovala modelový rad Anchar po ruskej ponorke, ktorá mala rovnaký názov. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 10. januára 2014 6:30
Hodinky Vostok Anchar Submarine Foto: WSW s.r.o.
Vo svojej dobe išlo o najrýchlejšiu ponorku na svete, ktorá využívala najlepšie technológie. Predovšetkým trup tejto ponorky bol na svoju dobu perfektný, pretože bol vyrobený z titánu. Z tohto dôvodu sa majitelia spoločnosti Vostok Europe rozhodli pomenovať modelový rad hodiniek Anchara. Hodinky Anchara majú totiž puzdro, ktoré je vyrobené práve z titánu, čo je materiál, ktorý zvyšuje odolnosť proti poškodeniu, takže jednoznačne predlžuje životnosť hodiniek. A práve veľká životnosť hodiniek je veľkou devízou tohto modelového radu. Vostok Europe Anchar sú hodinky do vetra a nepohody, ktoré vám určite veľmi dlho vydržia.

Modelový rad Vostok Europe Anchar sa ďalej vyznačuje tým, že ich hodinky majú masívne puzdro a ciferník. Okrem už spomínanej odolnosti majú hodinky Anchar veľmi prehľadný ciferník a pomerne jednoduchý dizajn. Nadštandardná je tiež vodotesnosť. Väčšina hodiniek má vodotesnosť do 300 metrov, čo iste ocenia všetci milovníci športového potápania alebo ľudia, ktorí sú dlhú dobu na mori. Korunka hodiniek je pochopiteľne skrutkovacia. Zobrazenie času je analógové a samozrejmosťou sú praktické luminiscenčné ručičky, ktoré v šere a v tme veľmi jasne svietia.
Teraz sa pozrime na dva produkty tohto modelového radu, ktoré si detailne porovnáme. Pôjde o model Vostok Europe Anchara Submarine Automatic Line [NH25A/5105141] a Vostok Europe Anchar Submarine Chrono Line [6S30/5104185].

Na prvý pohľad je zrejmé, že model Vostok Europe Anchar Submarine Automatic Line [NH25A/5105141] nemá na rozdiel od modelu Vostok Europe Anchar Submarine Chrono Line [6S30/5104185] chronografy. Vodotesnosť je len do 100 metrov, inak hodinky pôsobia veľmi robustným a masívnym dojmom. Tomu pochopiteľne zodpovedajú aj celkové rozmery. Priemer puzdra meria 48,5 milimetrov. Čierny okrúhly ciferník hodiniek je analógový. Ciferník chráni kvalitné minerálne sklíčko s antireflexnou úpravou. Čo sa týka funkcií, tak hodinky Vostok Europe Anchar Submarine Automatic Line [NH25A/5105141] majú jednoduchú dátumovku na pozícii čísla 6 a otočnú lunetu s funkciou tichý timer.
Hodinky Vostok Anchar Submarine Foto: WSW s.r.o.

Hodinky Vostok Europe Anchar Submarine Automatic Line [NH25A/5105141] majú čierny kožený a silikónový remienok. Poháňané sú strojčekom SEIKO NH25, ktorého rezerva chodu je 41 hodín.
Hodinky Vostok Anchar Submarine Foto: WSW s.r.o.

Dizajn výrobku je jednoduchý a veľmi prehľadný. Výrobok je prevedený v čiernej farbe, iba časť lunety je červená, vrátane sekundovej ručičky. Cena týchto masívnych hodiniek je 419 euro.
Hodinky Vostok Anchar Submarine Foto: WSW s.r.o.

Model Vostok Europe Anchar Submarine Chrono Line [6S30/5104185] je trochu drahší a zodpovedá tomu aj kvalita. Hodinky majú výrazne žltý ciferník, na ktorom uvidíte tri čierne chronografy. Aj tieto hodinky sú masívne a robustné, priemer puzdra je 48,5 milimetrov. Puzdro je vyrobené z kvalitnej nerezovej ocele s PVD povlakom. Sklíčko výrobku je minerálne. Vodotesnosť hodiniek je do 300 metrov, čo z nich robí veľmi zaujímavý výrobok. Hodinky sú poháňané strojčekom Quartz 6S30, teda mechanickým strojčekom s automatickým natiahnutím. Hodinky majú ďalej dátumovku na pozícii čísla 4 a otočnú lunetu s funkciou tichý timer. Remienok hodiniek je čierny, podobne ako skrutkovacia korunka. Cena týchto hodiniek je 469 euro.
Hodinky Vostok Anchar Submarine Foto: WSW s.r.o.

Kompletnú ponuku hodiniek Vostok Europe si môžete pozrieť na stránkach autorizovaného slovenského predajcu watch-shop.sk

Komentáre