Technológie

Harman Kardon pripravil unikátne handsfree pre smartfón G3

"Harman Kardon Tone Infinim je handsfree pre smartfón, ktoré podľa slov výrobcu popri skvelom dizajne vyniká aj mimoriadnou kvalitou reprodukcie. "

Erik Stríž, 9. júna 2014 10:00
LG Harman Kardon Tone Infinim vychádza z modelu LG HBS-700 Foto: LG Electronics

Spoločnosť LG sa snaží svoj nový smartfón G3 spropagovať v čo najlepšom svetle. Chce upozorniť aj na jeho hudobné kvality prostredníctvo príslušenstva od Harman Kardon.

Smartfón G3 od LG je skutočnou technologickou lahôdkou. Má výborný displej s extrémne malými zobrazovacími bodmi, fotoaparát s novou technológiou zaostrovania založenou na vysielaní laserového lúča a kovové telo. A keďže moderné smartfóny sú vo veľkej miere využívané ako hudobné prehrávače a zároveň sa s nimi pracuje aj v aute, prišlo aj nové špeciálne príslušenstvo - Tone Infinim.

Bezdrôtové handsfree Tone Infinim vyrába Harman Kardon a je predurčené na použitie so smartfónom LG G3. Je však kompatibilné so všetkými inými inteligentnými zariadeniami disponujúcimi spojením Bluetooth.

LG Harman Kardon Tone Infinim Foto: LG Electronics

Vstavaný navijak na kábliky


Príslušenstvo Tone Infinim má za cieľ poskytnúť poslucháčovi čo najvyšší možný komfort. Za napĺňanie tohto určenia vďačí okrem iného aj zaujímavej technike navíjania káblika so slúchadlom. Slúchadlo má dnes už štandardné vyhotovenie s gumeným zakončením. V praxi má tento koncept navíjania káblika veľký význam - nehrozí zamotanie slúchadiel a ani následné poškodenie ich káblov. Samotný plastový oblúk máte pritom položený na ramenách okolo krku.

LG Harman Kardon Tone Infinim Foto: LG Electronics

Vibrácie posiela až do ramien


Zaujímavým funkčným doplnkom slúchadiel je ich schopnosť vibrovať pri notifikáciach zo smartfónu a pri prichádzajúcom hovore. Potom stačí už iba stlačiť jedno tlačidlo prijatia hovoru a môžete rovno telefonovať, hoci aj počas behu. Toto by však bola celkom bežná funkcia známa z akéhokoľvek iného handsfree, nebyť technológie AnswerMe. Táto technológia využíva možnosti pohybového senzora telefónu G3 a softvér, ktorý automaticky rozpozná, že ste telefón chytili do rúk a chcete telefonovať práve s ním. Vtedy sa handsfree Tone Infinim automaticky odpojí. Po telefonáte sa opätovne spojí s telefónom a ďalej prehráva hudbu.

Príslušenstvo Harman Kardon Tone Infinim je nositeľom viacerých tlačidiel a ovládačov, prostredníctvom ktorých môžete kontrolovať hudobný prehrávač a hlasitosť. Na reguláciu hlasitosti slúži takzvané jog tlačidlo.

LG Harman Kardon Tone Infinim vychádza z modelu LG HBS-700 Foto: LG Electronics

22 dní v pohotovosti


Zariadenie je okrem kvality reprodukovaného zvuku výnimočné aj dobou, počas ktorej mu vydrží batéria. Až 550 hodín v režime stand-by je takmer okúzľujúci údaj. Pri dennodennom používaní by ste však nemali očakávať výdrž cez 22 dní, ale možno s tretinou. Stále je to však veľmi pozitívna hodnota.

Cena zariadenia Harman Kardon Tone Infinim zatiaľ nie je upresnená, očakáva sa však, že ďaleko presiahne hodnotu 100 eur. Okrem ceny zatiaľ LG aj Harman Kardon držia informačné embargo aj na termín uvedenia do predaja, ten by však mal nastať niekedy v priebehu tretieho štvrťroka.

Na záver musíme dodať, že riešenie od Harman Kardon je určite unikátne, avšak nie celkom nové. S presne rovnakým typom vysúvania a navíjania káblikov so slúchadlami už prišlo aj samotné LG s handsfree HBS-700. Od neho sa Tone Infinim líši ani nie dizajnom, ako skôr funkciami.

Komentáre