Technológie

Do slovenských ulíc sa vracajú Street View autá

"Nenašli ste svoj dom, kanceláriu či školu na Mapách Google? Už čoskoro sa to môže zmeniť. Po Slovensku v najbližších dňoch začnú opäť jazdiť Street View autá."

Webmagazin.sk, 27. mája 2014 14:45
Street View auto Foto: TASR/AP Photo


V dnešnej technologicky vyspelej dobe je úplne bežné, že pred reálnym výletom sa „virtuálne“ prejdeme po uličkách vybranej destinácie, pozrieme si fasádu vytipovaného hotela či reštaurácie, kam zájdeme na prvú večeru. Na mapách od Google sa takto dá prejsť aj po mnohých slovenských uliciach a čoskoro ich tam bude omnoho viac.

V nasledujúcich dňoch totiž opäť začnú po slovenských cestách jazdiť špeciálne Street View autá, ktoré budú aktualizovať snímky, ako aj fotografovať ďalšie významné lokality, ktoré ešte doteraz neboli nasnímané. Street View autá navštívia niekoľko desiatok slovenských miest a obcí, od Bratislavy na západe až po Humenné na východe krajiny. Okrem verejne dostupných ciest by Google rád zachytil aj miesta záujmu na základe žiadostí miestnych inštitúcií, s využitím Street View batohu, takzvaného Trekkera.

Virtuálna prehliadka jaskyne Foto: Google
„Slovenskí používatelia môžu dnes vďaka Street View virtuálne navštíviť množstvo destinácií, vrátane kultúrne a historicky významných lokalít či turisticky zaujímavých miest a prírodných krás, ako sú napríklad aj unikátne slovenské jaskyne,“ hovorí Jarda Bengl, produktový manažér Googlu a dodáva: „Keďže infraštruktúra sa neustále vyvíja, veríme, že vďaka aktualizácii Street View snímok umožníme používateľom a návštevníkom Slovenska ešte lepšiu orientáciu a poskytneme im inšpiráciu pri výletoch a dovolenkách.“

Do jaskyne z obývačky


Google ešte začiatkom tohto roka v rámci projektu „Slovenské Street View tipy“ obohatil službu Street View aj o špeciálne zbierky panoramatických snímok zo Slovenska. Tie zahŕňajú rôzne kultúrne, historické a prírodné krásy vrátane piatich slovenských jaskýň. Projekt minulý rok vyvolal obrovský záujem slovenských používateľov, ktorí Googlu zaslali viac ako 4000 tipov na zaujímavé slovenské lokality pre snímanie Street View.

Komentáre