Technológie

Goji Play: Hrajte hru počas tréningu kardia

"Systém Goji Play spraví z bežného tréningu na stacionárnom bicykli zábavu. Tréning kardia už nebude nikdy taký, ako kedykoľvek predtým. "

Erik Stríž, 30. decembra 2013 10:00
Blue Goji Play Foto: BlueGoji.com


Všimli ste si, že herná postavička Mario neustále behá, skáče a podáva neuveriteľné fyzické výkony, napriek tomu ale nechudne? To je trocha frustrujúce, ešteže v skutočnosti to funguje trochu inak. Nám stačí, aby sme si pár minút denne pobehali alebo vykonali technicky dobre prepracovanú fyzickú aktivitu a hneď nadobúdame atraktívne tvary.

Blue Goji Play Foto: BlueGoji.com

Koniec nudy pri tréningu


Vykonávanie jednej činnosti môže byť nudné, predovšetkým keď je táto aktivita monotónna a trvá dlho. Tréning na stacionárnom bicykli alebo beh na bežiacom páse rozhodne patrí práve do tejto kategórie. Herný systém Goji Play prináša do sveta potu, trápenia a nudy o niečo viac zábavy. Popri jazde na stacionári si môžete zajazdiť virtuálnym mestom a vyhýbať sa prekážkam.

Blue Goji Play Foto: BlueGoji.com

Fyzický a virtuálny svet spojený v jedno


Systém Goji Play obsahuje dvojicu ovládačov s celkovo štyrmi tlačidlami označenými ako A, B, X a Y. Vďaka týmto ovládačom môžete ovládať virtuálnu postavičku na displeji svojho tabletu. Ten už musíte vlastniť a umiestniť ho niekam, aby ste naň počas tréningu dobre videli. Ovládače sa s tabletom spájajú cez Bluetooth, ovládate nimi pohyb hernej postavičky a jej reakcie. Jej posun vpred sa však ovláda práve vašim pohybom na stacionári alebo behom. Na nohu si pripevníte senzor, ktorý je dodávaný spolu so setom Goji Play, ten sleduje váš pohyb a prevádza ho do virtuálneho sveta. Hra zároveň sleduje aj skutočnú vzdialenosť, ktorú ste odbehli alebo odjazdili a vytvára štatistiky o vašom progrese.

Zatiaľ len pre zariadenia od Apple


Herný systém Goji Play je určený výhradne pre zariadenia s operačným systémom iOS. Systém si vyžaduje špeciálne hry so športovou tematikou, zoznam titulov je však pomerne rozsiahly a množstvo z nich je k dispozícii zadarmo. Goji Play využijete na zariadeniach iPhone, iPod a iPad. Zaujímavosťou je, že systém umožňuje vytváranie profilov pre rôznych používateľov. Iné hry a iné výsledky môže mať mamina, iné otec, iné deti.

Blue Goji Play Foto: BlueGoji.com

Systém Goji Play sa dá zakúpiť priamo od výrobcu (bluegoji.com) alebo cez internetový server Amazon.com. Cena je jednotných 99,99 amerických dolárov, teda niečo vyše 73 eur.

Komentáre