Technológie

Google nám sprístupňuje filmy, dajú sa kúpiť aj požičať

"Multimediálna online platforma Google Play oddnes ponúka okrem aplikácii, hier a hudby aj ďalšiu službu – možnosť zakúpiť alebo požičať si filmy. K dispozícii sú ich tisíce, nechýbajú ani novinky."

Veronika Rosputinská, 20. júna 2014 9:00
Foto: Google Play


Život bez počítača, smartfónu, tabletu či iných technických „vychytávok“ si dnes sotva vieme predstaviť. Už malé deti ich vedia perfektne ovládať, stali sa bežnou súčasťou našich životov. Niekedy nám ich uľahčujú, inokedy obohacujú či spestrujú vďaka šikovným aplikáciám, ktoré v nich máme.

Aplikácie, hry a hudba, tie máme v mobiloch už dávno. Od piatka 20. júna prichádza Google s novinkou – na Slovensko prináša službu Filmy Google Play, prostredníctvom ktorej si užívatelia môžu zakúpiť alebo požičať filmy. Služba ich ponúka desiatky tisíc a dostupná je nielen pre počítače, ale aj pre populárne zariadenia ako smartfóy a tablety.

Foto: Google Play
Odteraz si tak môžete dlhú cestu autom či iným dopravným prostriedkom spestriť sledovaním filmovej klasiky a dokonca aj noviniek, ktoré boli odpremiérované len nedávno. Služba ponúka snímky veľkých filmových štúdií, napríklad Warner Bros, Paramount Pictures, Universal či 20th Century Fox. K dispozícii sú napríklad tituly ako Zimný príbeh, Gravitácia, 300: Vzostup impéria a mnohé ďalšie. Samozrejme, postupne budú pribúdať nové a nové.

Navyše, služba okrem možnosti kúpy a požičania ponúka oj stručné informácie o filme, ktoré sú doplnené hodnoteniami a recenziami. Tiež máte možnosť film ohodnotiť aj vy - udelením hviezdičiek aj stručným komentárom.

Foto: Google Play
„Google Play ponúka nové filmy ako aj klasiku, ktorú si môžu používatelia požičať alebo kúpiť a pozrieť na ktoromkoľvek zo svojich zariadení, či už majú tablet s Androidom alebo iPhone. Jednoducho začnú pozerať film na svojom počítači a pokiaľ potrebujú byť mobilní, môžu pokračovať v jeho sledovaní napríklad na tablete,“ hovorí Michal Zachar, marketingový manažér Googlu.

Ako to funguje?


Film si cez Filmy Google Play môže používateľ buď požičať na 30 dní, alebo si ho môže zakúpiť a získať tak k nemu neobmedzený prístup. Službu možno využívať na akomkoľvek zariadení, sledovať film môžete aj keď používate operačný systém Android aj iOS, rovnako cez webové rozhranie na počítači a dokonca, aj bez prístupu na internet. Potešia aj ceny, Google ich nastavil pomerne prijateľne – za požičanie filmu v štandardnom rozlíšení zaplatíte od 2,99 eur, kúpiť sa film dá od 7,99 eur.

Foto: Google Play
Ako sa dostať k digitálnym filmom nájdete v tabuľke nižšie.

Zariadenia s OS Android – používatelia smartfónov alebo tabletov s Androidom kliknú na aplikáciu obchodu Google Play, kde si vyberú film, ktorý si môžu pozrieť priamo na zariadení prostredníctvom aplikácie Filmy Google Play, alebo si ho môžu stiahnuť do svojho zariadenia s Androidom a pozrieť sa naň neskôr bez potreby dátového pripojenia.
Zariadenia s iOS – používatelia iPhonov a iPadov si môžu stiahnuť aplikáciu Filmy Google Play z online obchodu App Store. Filmy si môžu požičať alebo kúpiť na stránke obchodu Google Play (play.google.com). Požičané alebo zakúpené filmy sú okamžite dostupné na pozretie v aplikácii Filmy Google Play na zariadení s iOS.
Počítače – používatelia s počítačom majú možnosť kúpy alebo prístupu k digitálnemu obsahu prostredníctvom webovej stránky obchodu Google Play

Komentáre