Technológie

Znovuzrodenie mp3 prehrávačov z dielní Cowonu

"Cowon iAudio E3 je jednoúčelový hudobný prehrávač v krásne jednoduchom prevedení. Kladie dôraz na použiteľnosť a extrémne nízku hmotnosť. "

Erik Stríž, 11. marca 2014 10:00
Cowon iAudio E3 Foto: Cowon


Pravdepodobne budete súhlasiť s tvrdením, že jednoduché tenké krabičky s pravidelnými tvarmi sú v elektronike moderné a sústreďujú pozornosť ani nie na svoje vonkajšie prevedenie, ako skôr na prostredie zobrazené na displeji. Prehrávač Cowon iAudio E3 však ide práve opačným smerom a ponúka prevedenie, ktoré nemá prakticky nič spoločné s plochým jednotvárnym dizajnom na vzor Apple iPhone 4 alebo Sony Xperia Z.

Hudobný prehrávač od Cowonu má širšiu vrchnú časť s displejom a batériou, v tenkej predĺženej časti sú zasa senzorové tlačidlá na ovládanie prehrávania. Cowon sa skrátka snaží svoj nový produkt odlíšiť od tých ostatných už na prvý pohľad, navyše sa mu darí s dôrazom na ergonómiu používania.

Cowon iAudio E3 Foto: Cowon

Extrémne nízka váha


Tento malý hudobný prehrávač má okrem mierne nevšedného vzhľadu ešte niekoľko ďalších výhod. V prvom rade musí každého zaujať jeho mimoriadne nízka hmotnosť. Váži iba necelých 21 gramov, vďaka čomu ho výrobca propaguje aj ako záložku pre knihy. Pri rozmeroch 31,4×89×11,6 mm to nie je tak veľmi uletená predstava.

Cowon iAudio E3 Foto: Cowon

Zavďačiť sa používateľovi


Ako už bolo spomenuté, Cowon sa chce zariadením iAudio E3 zavďačiť samotnému používateľovi tým, že ho nebude zaťažovať nadbytočnými funkciami a prehnanými rozmermi. Základom prehrávača je jednoduchý OLED displej s uhlopriečkou 2,4 centimetra, na ktorom sú zobrazené základné informácie o stave prehrávača a aktuálne prehrávanej skladbe. Displej nie je dotykový, túto funkciu majú tlačidlá pod ním. Pre každú funkciu je vyčlenené samostatné tlačidlo s piktogramom.

Cowon iAudio E3 Foto: Cowon

Vo vnútri objemnejšej časti prehrávača je vstavaná batéria mimoriadne malých rozmerov, ale s veľkým potenciálom. Batéria vydrží jedenásť hodín neustáleho prehrávania na maximálnych nastaveniach, čo je veľmi dobrá hodnota na takto malé a ľahké zariadenie.

Cowon iAudio E3 Foto: Cowon

Hudobný prehrávač Cowon iAudio E3 sa začne predávať koncom tohto mesiaca v celkovo štyroch variantoch - v bielom alebo čiernom prevedení a s pamäťou 8 alebo 16 gigabajtov. Cena zariadenia sa bude pohybovať niekde na úrovni okolo 80 eur. Dodávať sa bude aj so špeciálne tvarovaným priehľadným krytom pre využitie počas športovania.

Komentáre