Technológie

Citizen Super Skyhawk a Promaster s unikátnym pohonom Eco-Drive

"Modelová rada Citizen Super Skyhawk je povestná tým, že na ciferníku týchto hodiniek je naozaj široká škála zaujímavých informácií."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 8. januára 2014 6:30
Foto: WSW s.r.o.
Hodinky majú veľký ciferník, ktorý zobrazuje čas analogicky aj digitálne a sú rádiovo riadené, takže zobrazenie času bude veľmi presné. Veľkým prínosom tejto rady je, že celá škála informácií je zobrazená na jednom číselníku bez toho, aby ste museli niekoľkokrát stláčať tlačidlom. Hodinky sú vybavené pohonom Eco-Drive, čo je však samozrejmosťou u všetkých hodiniek značky Citizen. Modelový rad Super Skyhawk je ďalej opatrený svetovým časom, chronografom, stopkami, alarmom, večným kalendárom a nevyhnutnou dátumovkou.

Modelová rada Citizen Promaster sa tiež môže pochváliť tým, že je poháňaný systémom Eco-Drive. Rozdiel tejto rady je predovšetkým v tom, že hodinky zobrazujú trochu menej informácií než je tomu pri modelovej rade Super Skyhawk. Chýba tu tiež digitálny displej, aj keď niektoré hodinky tejto modelovej rady digitálny displej majú. Zato stopky, chronograf a dátumovka tu nechýba. K štandardnému vybaveniu tejto modelovej rady ešte patrí tachymeter. Samozrejmosťou sú luminiscenčné ručičky, ktoré oceníte predovšetkým za tmy a šera. Čo sa týka vzhľadu, tak modelová rada Promaster má športový dizajn, ktorý sa hodí pre univerzálne nosenie.

Citizen Super Skyhawk [JY0020-64E]


Foto: WSW s.r.o.
Z modelovej rady Super Skyhawk sme ako vzorového zástupcu vybrali produkt Citizen Super Skyhawk [JY0020-64E], ktorý je v čierno striebornom prevedení. Hodinky sú veľmi masívne a ukazujú veľa informácií, takže sú zamerané pre všetkých, ktorí majú v obľube všetky dostupné informáciu na jednom ciferníku.
Priemer oceľového puzdra z nerezu je 42 milimetrov, šírka meria 11 milimetrov.
Vodotesnosť výrobku je do úctyhodných 200 metrov.
Cena týchto časomier je 804 euro.
Výhodou týchto hodiniek je analógovo-digitálny ciferník. Na druhú stranu tým trochu trpí prehľadnosť zobrazovaných informácií. Mnohé informácie sa zobrazujú aj malými číslicami, čo pre ľudí, ktorí horšie vidia, môže byť problém. Inak majú tieto hodinky naozaj veľkú škálu funkcií: alarm, svetový čas, večný kalendár, dátumovku, stopky. Hodinky sú navyše rádiovo riadené, čo zaručuje maximálnu presnosť času.

Citizen Promaster [AV0030-60A]


Foto: WSW s.r.o.
Druhým modelom, ktorý si predstavíme, je model Citizen Promaster [AV0030-60A] v striebornej kombinácii s troma malými chronografmi v sýto čiernej farbe. Tento model je vybavený oceľovým strieborným remienkom.
Titánové puzdro hodiniek má priemer 45 milimetrov a šírku 12 milimetrov.
Hodinky sú taktiež vybavené systémom Eco-Drive, ktorý je ekologický, pretože nemusíte kupovať žiadne batérie. V hornej časti hodiniek navyše uvidíte veľmi praktický indikátor, ktorý vám neustále ukazuje stav napájania systému Eco-Drive.
Na okrúhlom ciferníku potom uvidíte tri malé chronografy. Na ciferníku sú k dispozícii biela arabské čísla, ktoré sú však trochu malé. Ciferník hodiniek chráni kvalitné zafírové sklíčko. Na rozdiel od prvého popisovaného výrobku majú hodinky Citizen Promaster AV0030-60A menej funkcií. Hodinky však majú stopky a dátumovku, ktorú uvidíte medzi číslami 4 a 5.
Vodotesnosť hodiniek je tiež do 200 metrov.
Cena týchto hodiniek je 724 euro.
Aktuálna ponuka hodiniek Citizen sa stránkach autorizovaného predajcu citizen.sk.

Komentáre