Technológie

Luxusné hodinky, ktoré vám zachránia život

"Breitling Emergency je úžasná služba, popri ktorej bežné concierge služby vyzerajú ako prežitok z minulosti. Breitling totiž dokáže zachrániť majiteľovi hodiniek život v kritickej situácii. "

Erik Stríž, 18. októbra 2013 6:00
Breitling Emergency II Foto: Breitling


Je pravda, že hodinársky kongres Baselworld 2013 je už dávno za nami, avšak správy o inováciach z dielní výrobcov hodín vždy prichádzajú s oneskorením. Za pripomenutie stojí služba Breitling Emergency, ktorá sa tento rok dočkala druhej generácie podmienenej novými modelmi náramkových hodín.


"Náš zákazník, náš pán"


Breitling Emergency má za úlohu pomáhať ľuďom. Ale nie na báze altruizmu. Pomáha iba tým, ktorí si za to zaplatia vstupenku v podobe drahých náramkových hodín. Značka Breitling je populárna nielen v prostredí celebrít a športovcov, ale aj medzi skutočnými dobrodruhmi a pilotmi. Práve tí sa môžu znenazdajky dostať do problémov, z ktorých ich môže dostať jedine profesionálna záchranárska služba. Práve takú kontaktuje Breitling, keď zachytí signál zo svojich hodiniek, nech sa človek dostal do tiesne kdekoľvek na svete.

Breitling Emergency II Foto: Breitling
Náramkové hodiny podporujúce technológiu Emergency sú vybavené vysielačkou pracujúcou v dvoch medzinárodne akceptovaných rádiových frekvenciách, na ktoré vysiela signál SOS a so satelitným navádzaním Cospas-Sarsat.

Praktické využitie


Hodinky podporujúce 2. generáciu technológie Breitling Emergency sú vybavené skrutkou, po odobratí ktorej sa z hodiniek stáva SOS vysielačka s dvojicou antén. Prostredníctvom nich sa do okolia vysiela signál pre pomoc v medzinárodne uznanej forme, pričom mobilizácia záchranných jednotiek je garantovaná do niekoľkých minút.


Vysoká odolnosť, ešte vyššia cena


Breitling má dnes vo svojej ponuke hneď niekoľko rôznych variácií hodiniek s podporou služby Emergency.

Breitling Emergency II Foto: Breitling
Hodinky Breitling Emergency II dokážu s garanciou bezchybnosti pracovať v teplotách -20 až +55 °C a v hĺbke 100 metrov pod vodou. Ich odolnosť na tlak je do 5 barov. Sú vyrobené z ocele, ale za príplatok ich získate v titánovom puzdre. Cena hodiniek s oceľovým puzdrom sa pohybuje okolo úrovne 12-tisíc eur.

Komentáre