Technológie

Slúchadlá pre vyvolených

"Ďalšie skvelé slúchadlá prichádzajú opäť z aristokratického Spojeného kráľovstva. Majú nielen zvučný názov, sú aj nositeľmi prestížnej talianskej automobilovej značky. Bowers & Wilkins P5 Maserati."

Erik Stríž, 23. januára 2014 10:00
Bowers & Wilkins P5 Maserati Foto: Bowers & Wilkins


Vo svete modernej audiotechniky sa často stretávame s tým, že sa renomovaný výrobca slúchadiel alebo reproduktorov pustí do spolupráce s inou spoločnosťou, ktorá je kapacitou v inom obchodnom segmente. Očividne sa tento typ spolupráce pozdáva automobilkám, pretože práve tie neraz zapožičajú svoje názvy a logá limitovaným edíciám špičkovej audiotechniky. Poznáme už slúchadlá s logom Lamborghini, Porsche, Ferrari a po novom sa k nim, ako i k mnohým ďalším, pridáva aj talianske Maserati.

Bowers & Wilkins P5 Maserati Foto: Bowers & Wilkins

Dizajn pre náročných


Slúchadlá P5 Maserati sú limitovanou edíciou pomerne bežne dostupných slúchadiel od spoločnosti Bowers & Wilkins. Pre menej znalého zákazníka budú iba jednými z mnohých ponúkaných slúchadiel, avšak fanúšik dobrého zvuku a dizajnu si okamžite všimne odlišnosti od priemeru. Masívny kovový oblúk s koženým poťahom spája dvojicu slúchadiel zabalených do jemne atypických hranatých puzdier.

Kovová vnútorná konštrukcia oblúka preniká až von z koženého obalu. Dizajnéri tomuto nenápadnému presahu venovali zvýšenú pozornosť a spracovali ho tak, aby napovedal o prémiovom charaktere slúchadiel. Vďaka zrkadlovému povrchu hliníkovej kostry nadobúdajú slúchadlá punc exkluzivity.

Puzdro každého zo slúchadiel má plastový povrch s imitáciou kože, pričom jedine na ich vonkajších stranách nachádzame hliníkový prvok. Ten má charakter splošteného kruhu a je na ňom logo Bowers & Wilkins. Druhé logo, ktoré určuje hodnotu slúchadiel, sa nachádza na hliníkovom podklade priamo v koženom poťahu oblúka.

Vnútro slúchadiel P5 Maserati Foto: Bowers & Wilkins

Špičková technika


To, čo robí zo slúchadiel P5 Maserati prémiový produkt, nie je iba ich vzhľad. Je to v prvom rade bohatý čistý zvuk, ktorý ich zaraďuje na špičku vo svojej oblasti. Táto kvalita zvuku je priamym dôsledkom využívania moderných technológií, ktorými sú tieto slúchadlá vybavené v hojnej miere.

Reproduktory v slúchadlách majú priemer štyri centimetre, impedanciu 26 ohmov a pracujú vo frekvenciách od 10 Hz do 20 kHz. Tolerancia odchýlky medzi oboma slúchadlami je iba jeden decibel alebo jediný hertz, pričom ich jednotlivá citlivosť je až 115dB/V. Slúchadlá je možné napojiť 2,5 a 3,5 milimetrovým audio konektorom, pričom priamo z nich môžete ovládať hudobný prehrávač na svojom iPhone.

Ak používateľ počúva hudbu zo svojho iPhone, môže na slúchadlách používať ovládač. Foto: Bowers & Wilkins

Dostupnosť a cena


Slúchadlá Bowers & Wilkins P5 Maserati sa dajú zakúpiť už dnes cez oficiálne stránky výrobcu. Pripravte sa na to, že za ne zaplatíte takmer 400 amerických dolárov. Je to pomerne vysoká suma, v tomto prípade si však platíte nielen za značku výrobcu slúchadiel, ale aj za logo automobilového fenoménu Maserati.

Komentáre